üles
Reede, 4. oktoober 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

4. oktoober

5. oktoober

6. oktoober

7. oktoober

8. oktoober

10. oktoober

11. oktoober

Töötajate sünnipäevad

9. oktoober

11. oktoober

Rubriik: Uudis
Madli-Maria Naulainen, 3. november 2012

Novembris tähistatakse paljudes koolides maailmahariduse nädalat. 10.-18. novembri nädala teemaks on "Liikudes ühise maailma poole". Millised on rahvusvahelised teemapäevad novembris, loe järgnevalt.

Merle Rekaya, 1. november 2012

25.-26. jaanuarini 2013 toimub KGs noorte lauljate konkurss Solistica. Tänasest on avatud veebileht, mis täieneb pidevalt. Hetkel saab tutvuda konkursi juhendiga ning avatud on registreerimine. NB! Registreerides tuleb silmas pidada, et kohe tuleb üles laadida ka mp3-formaadis laul, muidu osavõtja andmed ei salvestu.

Veebileht asub aadressil oesel.ee/solistica . Samuti jõuab lehele ka KG koduleheküljelt, kus ülal sinisel ribal asub solistica märksõna. Lehele tasub paari järgmise kuu jooksul ikka sattuda, et olla värskete uudistega kursis.

Laine Lehto, 26. oktoober 2012

Teisipäeval, 23. oktoobril toimus Kuressaare Linnateatris Rahvusooper Estonia korraldatud noorte ooperihäälte konkursi OPERAtsioon VOX maakondlik eelvoor, mille tulemusena selgusid lauljad Tallinnas aset leidval finaalvõistlusel. Juba eeloleval esmaspäeval, 29. oktoobril Tallinnas Rahvusooper Estonia teatri lavale astuva 30 finalisti seas on ka kaks saarlast: KG vilistlane Risto Paiste ja 10.b klassi õpilane Tanel Aeg.

Uudis / KultuurÕpime mõnuga
Toomas Takkis, 19. oktoober 2012

Eile andis Saare maavanem Kuressaare Gümnaasiumile üle 2012. aasta koolitussõbralikuma organisatsiooni autasud: maavalitsuse tänukiri, nimeplaadiga lauakell ja lilled.

Arvi Tanila, 19. oktoober 2012

Täiskasvanud Õppija Nädala raames toimus ka e-õppe nädal. 15. – 18. oktoobri teemaks oli „Kool kui digikodanikuks kasvamise koht“.

Uudis / KultuurRaamatukogus
Urve Aedma, 18. oktoober 2012

Toimusid raamatukogutunnid kõige uuematele õpilastele meie kooliperes - esimese klassi lastele.

Madli-Maria Naulainen, 17. oktoober 2012

Tartus esitleti bioloogia- ja geograafiaõpetajatele vastvalminud interaktiivseid õppeviktoriine Peipsi loodusest. Internetipõhised viktoriinid, mille abil õpitakse paremini tundma Eestimaa kõige suuremat järve ja temaga seotud elurikkust, valmisid Peipsi Koostöö Keskuse eestvedamisel, autoriks on tuntud loodusfotograaf Arne Ader. Viktoriinide valmimist toetas SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Uudis / KonkurssKoolitopil KG-le 4. koht
Anneli Meisterson, 15. oktoober 2012

10. oktoobril toimus Muhu Põhikoolis maakonna 5.- 9. klasside õpilastele mõeldud Koolitop 2012. Koolitopis tuli läbida sportlik osa, teadmiste mälumäng ning kohapeal ette antud vahenditega valmistada ette loovülesanne.

Uudis / Õppetöö105 last AB-Koolis!
Anu Saabas, 13. oktoober 2012

11. oktoobril alustas taas koolieelikute kursus „AB-Kool“. Esimene kohtumine kooliga toimus juba septembrikuu viimasel laupäeval, perepäeval. Kuressaare Gümnaasiumi 35. juubeliaastal tähistab „AB-Kool“ oma 15. tegevusaastat. Kursusel osaleb seekord rekordarv lapsi – 105 last.

Uudis / SportKG Saaremaa Rallil
Meie KG toimetus, 12. oktoober 2012

Silveston Saaremaa Ralli 2012 stardis on ka meie kooli 10.c klassi õpilane Kenneth Sepp. Edu talle!

Uudis / ÕppetööTeadushappening filmilindil
Youtube video!
Sirje Kereme, 9. oktoober 2012

4. oktoobril sai Kuressaare Gümnaasiumis näha ja kuulda väga palju teadusest. Algklassidele olid mõeldud teadusvahetunnid, kus 12. klassi projektisuuna õpilased näitasid noorematele huvitavaid katseid, alates tornaadost kuni selleni, kuidas muna libiseb ilma katki tegemata kitsast katseklaasi kaelast läbi. Kuid see ei olnud ainuke teadusüritus sel päeval. Lisaks katsete vaatamisele sai neid neid ka ise proovida ning osaleda teadusega seotud mängudes. Nüüd siis on valminud ka film sellest põnevast päevast.

Tiia Leppik, 8. oktoober 2012

Värskete andmete põhjal on Kuressaare Gümnaasiumi õpilased olnud väga aktiivsed ja registreerunud end ENTRUMi noorte ettevõtlikuse programmi. Meie koolist pääseb programmi 34 õpilast, see on maakonna suurima kooli vääriliselt ka kõige suurem õpilaste arv, kes programmiga liitusid.

Merle Rekaya, 5. oktoober 2012

3.–21. septembrini toimus logokonkurss Eesti noorte lauljate konkursile Solistica. Žürii koosseisus KG direktor Toomas Takkis, KG kunsti- ja käsitööosakonna juhataja Raili Kaubi, Kuressaare linna kultuurinõunik Heli Jalakas ja Solistica peakorraldajad valisid võidutööks kavandi pealkirjaga „Juhe“.

Endel Tustit, 2. oktoober 2012

KG meistrivõistlused kergejõustikus toimuvad sel õppeaastal kahes osas. Odavise ja kettaheide toimusid 27. septembril. Jooksu ja hüppealad toimuvad 30. oktoobril ja 01. novembril Kuressaare spordihoones.

Uudis / ÕppetööÕpetajate päev
Madli-Maria Naulainen, 2. oktoober 2012

Reedel tähistatakse õpetajate päeva. Sellega seoses on ka kooli tavapärane töökorraldus, nagu ikka, veidi teistsugune. Mismoodi reedel koolis asjad toimivad, sellest veidi lähemalt alljärgnevalt.

Pilvi Karu, 1. oktoober 2012

III laste ja noorte festival Kuldleheke toimus 26.-30. septembril Pärnus. Sealse Kunstide Maja korraldatud konkurss vokaalsolistidele toimus rahvalaulude ja pop-jazz kategoorias. Võistlusel osalesid seitsme- kuni üheksateistaastased noored lauljad kaheteistkümnest erinevast riigist. Kuressaare Gümnaasiumi huvikooli esindas 18-aastane Sandra Kahu, kes tihedas võistluses saavutas pop-jazz kategooria vanemas vanusegrupis 1. koha. Kogu võistluse võitnud Wanda-Helene Ollepile (Pärnu, õp Margit Kits) jäi Sandra alla vaid ühe punktiga. Žüriiliikmeteks olid kõigi kaheteistkümne osalenud riigi esindajad - valdavalt lauljad, muusikaõpetajad ja festivalide korraldajad. Lisaks võitjamedalile edastas žürii esimees Sandrale kutse festivalile Poola.

Uudis / ÕppetööKoolitusluba 6676HTM
Tiia Leppik, 21. september 2012

14.06. 2012 on andnud Haridusminister välja käskkirja nr 315, mis ütleb: "Kuressaare Linnavalitsuse hallatavale Kuressaare Gümnaasiumile õppe korraldamiseks põhikooli ja gümnaasiumi osas ning registreerin Kuressaare Gümnaasiumi huvikooli osa." See oluline dokument annab Kuressaare Gümnaasiumile alates 2012/2013 õppeaastast kooli vormiks üldhariduskool ja huvikool.

Tiia Leppik, 19. september 2012

Kahe nädala jooksul, ajavahemikus 10.- 21. september, süstib ENTRUMi meeskond Lääne-Eesti 14-18-aastastesse noortesse julgust suurelt unistada ja soovi need unistused ka ENTRUMi abiga teoks teha. Ühe akadeemilise tunni ehk 45 minuti jooksul viiakse läbi ideede genereerimise töötuba ja tutvustatakse ettevõtlikkuse arendamise ning ideede elluviimise võimalusi ENTRUM programmis.

Lehekülg: eelmine /79 järgmine

Kuulutused

Galerii