üles
Reede, 30. august 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

30. august

31. august

1. september

2. september

3. september

4. september

6. september

Töötajate sünnipäevad

1. september

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Artikkel / ÕppetööÕuesõppepäev kuuendike moodi
6.b klassi tegemised / Ruth Rist6.b klassi tegemised / Ruth Rist
Ruth Rist, 6.a klassijuhataja, 12. november 2021

Imeilus ilm oli nagu taevane kingitus ülemaailmsel õuesõppepäeval tegutsemiseks.

Ühine nimetaja kuuendikel oli nutimäng „Kas tunned Kuressaare linnaparki“.

Artikkel / ÕppetööTore õuesõppepäev
Tore õuesõppepäev / Raina TiidoveeTore õuesõppepäev / Raina Tiidovee
Reet Lasn, 12. november 2021

Meie kooli 2. ja 3. klassi õuesõpe toimus maastikumänguna. Kokku läks rajale 12 meeskonda, igast klassist kaks. Liikumine rajal ei toimunud kiiruse peale, tähtis oli, et kogu meeskond liiguks koos. Uus ülesanne anti alles siis, kui viimane meeskonnaliige oli ka kohale jõudnud. Kahekilomeetrisel rajal ootasid meid õpetajad koos ülesannetega.

Kristin Lauri, 11. november 2021

Inspira huvikooli 6.–9.klassi kokandusringi õpilased valmistasid sellel nädalal käsitöökomme. Kommide tegemine on natuke nagu teadus, aga samas tuleb lasta enda loovusel voolata.

Kuna eelseisval nädalavahetusel on tulemas isadepäev, siis miks mitte valmistada isale kingiks just komme.

Triin Kald, 11. november 2021

Projektikoolitus ajavahemikus 11.10–16.10.2021 (Erasmus+ Project AK201: MARKA – innovation and inclusion in the construction of an identity curriculum 2020/2023) viis Kuressaare Nooruse Kooli õpetajad Eneli Vahari, Maren Asumetsa, Laivi Jürissoni ja Triin Kaldi Põhja-Makedooniasse. Lisaks Eestile osalesid sel korral projektis partnerkoolid Portugalist, Itaaliast, teadustööga seotud FPCE Ülikool Porto ning koolituse korraldaja Põhja-Makedoonia. Projektikohtumise peamine eesmärk oli „Inclusive and non formal educational practices, active citizenship and strategic partnesrship” (Kaasavad ja mitteformaalsed hariduslikud praktikad, kodanikuaktiivsus ja strateegiline partnerlus).

Kristin Lauri, 11. november 2021

Õpilasesinduse valimise tulemused selgusid küll juba mõnda aega tagasi ja õpilasesindus on juba jõudsalt oma tööd alustanud, kuid laiale ilmale on info seni jäänud saladuseks.

Õpilasesinduse valimistest võttis osa ⅔ 6.–9. klassi õpilastest. Tuleb rõõmuga tunnistada, et kõik esindusse kandideerijad said hääli ning õpilaskogu otsus kinnitada õpilasesindusse 18 liiget tähendab seda, et Nooruse kooli esimesse õpilasesindusse said kõik valimistel kandideerinud õpilased.

Jaana Puksa, 10. november 2021

Kas oled metsas jalutades kuulnud seletamatuid hääli või näinud kummalist liikumist? Ehk oli see metshaldjas? Üks selline elab ka meie kooli lähedal metsas.

Kristin Lauri, 10. november 2021

Meie kool osaleb Erasmus+ projektis „Robotics as a tool to prevent bullying“, mis keskendub kiusamise vastu võitlemisele robotite abiga. Projekti käigus õpitakse mänge, uusi meetodeid tundideks ja saadakse uusi oskusi robootikast. Eestis toimunud kohtumine 1.–5. novembril oli selle projekti jaoks esimene. Kooli külastasid õpetajad Portugalist, Türgist, Rumeeniast ja Sloveeniast. Rootsi, kes on samuti projektis osalev riik, liitus meiega seekord virtuaalselt.

Esimese kohtumise fookuses oli üksteise ja riikide tundmaõppimine. Räägiti kõikidest kiusamise vormidest ja kiusamisest üleüldiselt. Tulevastel kohtumistel süvenetakse kiusamise erinevatesse liikidesse põhjalikumalt ja täpsemaks.

Anu Liik, 10. november 2021

Kui tänasele juubilarile mõelda, tulevad esimesena meelde just sellised märksõnad, mis pealkirjas märgitud. Ja mitte ainult meile, endistele kolleegidele, vaid ka õpilastele. Elo tähtsa päeva auks meenutasid nad koos tehtut.

Anu Liik, 9. november 2021

Tänu võidule kooli miniturniiril saime minna Vikerraadiosse. 2. novembril sõitsime Tallinna, et Raadiomajas salvestada „Miniturniiri“.

Tiina Kaup, 8. november 2021

„Mul oli rebane. Mul on rebane ... Jätsime isaga ta ühele teepervele maha. Isa ütles, et meil ei jää midagi muud üle, kuid mina ei oleks tohtinud sellega leppida.“

Pax ja Peter on olnud lahutamatud sõbrad alates päevast, mil Peter rebase päris väikese kutsikana päästis. Aga kui Peter on sunnitud oma rebase tagasi metsikusse loodusesse laskma, variseb tema maailm kokku. Hoolimata üha peale tungivast sõjast ja neid lahutavast viiesajast kilomeetrist, otsustab Peter siiski oma rebast otsima minna. Samal ajal ootab aga Pax hetkekski lootust kaotamata oma poissi ...

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Portree. Helle Laas / Kristel SaldaPortree. Helle Laas / Natali Abel
Ene Pidmann, 5. november 2021

Lõiming kirjanduse ja kunstitundides. Saaremaaga seotud nukunäitleja, lavastaja ja kirjaniku Helle Laasi portree. Autoriteks kunstiringi õpilased Kristel Salda ja Natali Abel 7.b klassist

Uudis / KlassiloodLugeda on tore
Anu Rand, 4. november 2021

1.c klassi lapsed ühinesid rahvusvahelise lugemisprojektiga Meie Väike Raamatukogu. Projekti eesmärgiks on innustada lapsi lugema ning tutvustada erinevate maade kirjanikke.

Melani Veelaid, hoolekogu esinaine, 2. november 2021

Nooruse kooli hoolekogu tänab Saare Kütuse tanklaketti energiajookide müügile vanusepiirangu kehtestamise eest.

Eve Tuisk, 2. november 2021

On juba välja kujunenud traditsioon, et kõik meie kooli klassid käivad KIKi toetusel õuesõppel: kes Sõrves linde vaatlemas, kes lubjapargis jalutamas, kes Anglas leiba küpsetamas ... Ja see pole veel kogu valik. Kui tähtsaks aga õpilased ise õues õppimist peavad? 8.b klass käis Mati Martinsoniga Sõrves linde vaatlemas ja külastas loodusmuuseumi. Nende arvates on õuesõpe väga vajalik – seda nii teadmiste kui ka klassi ühtsuse seisukohast.

Melani Veelaid, hoolekogu esinaine, 1. november 2021

Tänavu sügisel toimus Nooruse kooli esimene hoolekogu koosolek 19. oktoobril.

Sirje Mehik, 1. november 2021

21.–23. oktoobril tegid Kuressaare Nooruse Kooli 4.a, 6.a, 6.c klassi õpilased kaasa reisi Rakett69 pardal. Toimus noorema vanuseastme õpihuvilaager Rakett69. Laager on ellu kutsutud teaduse populariseerimise eesmärgil. Õpihuvilaagrite programmi on kokku pannud Teaduskeskus AHHAA ja Rakett69 Teadusstuudiod.

Tiina Käen, 1. november 2021

Koolivaheajalt saabujatele avaneb kooli koridorides ja õppekorpuses uudselt värviline vaatepilt. Põrandale ja seintele on kleebitud erinevates suurustes ja värvides ringe, tähti, numbreid, käejälgi, nooli jms. Et kõik kohe üles tunnistada, alustan algusest ...

Jaana Puksa, 30. oktoober 2021

Kes siis ei teaks Hesburgerit? Aga kas olete kuulnud Hesburgeri haldjast?

Lehekülg: eelmine /365 järgmine

Kuulutused

Galerii