üles
Reede, 30. august 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

30. august

31. august

1. september

2. september

3. september

4. september

6. september

Töötajate sünnipäevad

1. september

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Raina Tiidovee, 10. detsember 2021

Lõppes Tähekese viktoriini 2. voor.

Gert Lutter, 10. detsember 2021

Reedel, 10. detsembril viibisid koolimajas külalised Rakvere Reaalgümnaasiumist. Direktor Martti Marksoo juhtimisel tutvusid pea viiskümmend Rakvere koolitöötajat Nooruse kooli õppekorralduse ja -ruumidega.

Annely Oolup, 10. detsember 2021

TV 10 Olümpiastarti noortesari alustas uut, 51. hooaega. Esimene etapp toimus Võru spordihallis.

Virge Lember, 9. detsember 2021

Nooruse kooli värske Megaaju meeskond ootab kõiki uusi ja vanu mälumänguhuvilisi 15. detsembril kell 10.45 aulasse.

6.–9. klassi õpilaste ja koolitöötajate hulgast ootame 3-liikmelisi sõpruskondi, 4.–5. klasside võistkonnad võiksid olla 4-liikmelised. Megaaju meeskond soovitab tungivalt panna igast klassist välja vähemalt ühe võistkonna.

Kristin Lauri, 9. detsember 2021

Jõulukuu alguses valmistas kokandusring – juba traditsiooniliselt – ise piparkoogitainast. Muidugi küpsetati piparkooke ka. Jagamegi siinkohal teiega retsepti. Peale selle, et ise tehtud – hästi tehtud, saab kodu mõnusat piparkoogist lõhna täis.

Jaana Puksa, Gert Lutter, 8. detsember 2021

Sel sügisel alustanud Multimeediaringi õpilastel on valminud esimene suurem töö – põhjalik videointervjuu ujula juhataja Juhan Kolgaga. Intervjuus tutvustatakse oktoobris pärast remonti taasavatud ja uue näo saanud ujula ruume ning uusi võimalusi

Loo filmisid üles ja küsimusi esitasid Rasmus Sõmmer ning Saamuel Vahter 6.d klassist.

Jaana Puksa, Gert Lutter, 7. detsember 2021

Multimeediaringi päkapikud Rasmus ja Saamuel otsisid esmaspäeval koolimajast vihjeid lähenevatest jõuludest. Märke leidus ohtralt ja mõned nendest said ka videole jäädvustatud.

Soovime kõigile kargeid lähenevaid jõule ja jätkuvalt rõõmsat advendiaega!

Kristin Lauri, 7. detsember 2021

30. novembril toimus Orissaare Gümnaasiumis maakondlik Koolivikkeri võistlus. Koolivikker on võistlus, kus maakonna koolid võistlevad kahes osas. 5.–9. klassi õpilastest moodustatakse viieliikmeline meeskond, kes esindab kooli mälumängus. Lisaks pannakse ennast proovile kunstivaldkonnas, kus kokku võistleb kaks õpilast 6.–7. klassist ja kaks õpilast 8.–9. klassist.

Artikkel / KlassiloodPäikese ja Kuu lugu
Liisa Heina, 4.a klass, 6. detsember 2021

Miks võib vahel taevas näha Päikest ja Kuud korraga? 4.a klassil on vastus olemas!

Jaana Puksa, 6. detsember 2021

1. detsembril külastas Nooruse kooli Teadusbuss. Tartu Ülikooli tudengite läbi viidud näitlik ja loodusteadusi tutvustav tund oli lõbusalt tähesõdade-temaatiline. Erinevate katsetega demonstreeriti lasereid ja valguse peegeldumist, staatilist elektrit, erinevate ainete vahelisi reaktsioone ning palju muud põnevat. Kõige rohkem elevust tekitasid aga vedela lämmastiku ja keeva vee koosmõjul tekkinud aurupilved.

Mida arvasid teadusteatri etendusest kuuendikud ise, saad lugeda siit.

Artikkel / Klassilood„Hallaöö õunaaias“
Õunaaia talv / 4.c klassÕunaaia talv / 4.c klass
Anu Rand, 3. detsember 2021

Sel aastal haaras talv sügise käest teatepulga sellise kiiruga, et viimased õunadki jäid puude otsa.

4.c klass maalis esimest hallaööd õunaaias.

Eve Tuisk, 3. detsember 2021

Neljapäeval, 2. detsembril toimus meie koolis maakondlik etluskonkurss „Koidulauliku valgel“, kus selgusid parimad Lydia Koidula ja Jaan Kaplinski loomingu esitajad.

Žüriiliikme Martin Vesbergi sõnul jäid neile silma mõtestatud esitused. Ta lisas: „On oluline, et inimene mõistaks, mida ta esitab. Me märkasime, et kohati oli esineja teinud küll kõvasti tööd, aga tekst ei olnud lihtsalt talle sobiv. Teksti võib küll hästi ära õppida, kuid ainuüksi tehnilisest sooritusest ei piisa. Enne tuleb teksti mõttele ise pihta saada, alles seejärel saab seda publikule usutavalt esitada.“

Artikkel / KlassiloodTutimütsid pähe!
Inna Vann, 2. detsember 2021

2.c klassi tutimütsid on valmis ja talv ongi käes.

Mütsid pähe!

Galerii!
Raina Tiidovee, 1. detsember 2021

Ka sel aastal toimub 1. kooliastmele Mini-Megaaju võistlus. Võistlejad peavad nuputama, lahendama praktilist ülesannet, teadma mõistatusi, tundma tööriistu ja vanasid esemeid, vastama küsimusele meie kooli kohta jne.

Artikkel / KlassiloodLugemisisu
Ülle Jasmin, 30. november 2021

1.a klassi lapsed liitusid programmiga „Lugemisisu“.

Jennifer Mook ja Therese Käen, 9.c klass, 29. november 2021

Nooruse koolis avati hiljuti liikumisrada, mis viib läbi kogu koolimaja. Rada on mõeldud kasutamiseks kõigile õpilastele ja õpetajatele ning selle eesmärgiks on meelitada inimesi läbi mängu ennast liigutama.

Uudis / KultuurAlgas advendiaeg
Gert Lutter, 29. november 2021

Pühapäeva õhtupimeduses süüdati tuled Kuressaare linna jõulukuusel. Hommikul ja päeval mahasadanud lumi lõi kogu esimese advendi üritusele eriliselt talvise meeleolu. Laurentiuse kirikus õnnistatud tule saatsid raekoja ette Väikesed Sõlesepad ja koos nendega astus üles ka Sõleseppade Klubi.

Lisaks esinesid Kuressaare muusikakooli solistid, kõneles EELK Saarte praost Anti Toplaan ning lõpetuseks jagati kõigile soovijatele pühitsetud advendituld.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Interjöör / Anette LõbusInterjöör / Emma KruuserInterjöör / Angel Ellermaa
Ene Pidmann, 26. november 2021

9. klassid joonestasid ja kujundasid interjööri. Tööde autorid on Anette Lõbus 9.b klassist ja Emma Kruuser ning Angel Ellermaa 9.a klassist.

Lehekülg: eelmine /365 järgmine

Kuulutused

Galerii