üles
Neljapäev, 29. august 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

29. august

30. august

31. august

1. september

2. september

3. september

4. september

Töötajate sünnipäevad

1. september

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Artikkel / KultuurÜhistantsimine Orissaares
Väikesed Sõlesepad Orissaares / Merle TustitVäikesed Sõlesepad Orissaares / Merle Tustit
Merle Tustit, 19. aprill 2022

Rahvatantsurühmal Väikesed Sõlesepad oli meeldiv võimalus käia Orissaares, et üheskoos Saare maakonna teiste 1.–4. klassi rahvatantsurühmadega tantsida läbi suvise Saaremaa tantsupeo tantsud.

Maarja Põder 7.d, 18. aprill 2022

Lindia Lallo on noortevaldkonnaga tegelenud väga pikalt ja peaaegu iga noorteüritusega, mis Saaremaa vallas toimub, seostub just tema nimi. Valisin intervjueeritavaks just tema, sest tundsin, et nii mina kui ka teised noored saaksid temalt teada, milliseid huvitavaid noortele suunatud projekte tehakse Saaremaal. Lisaks tundus huvitav teada saada, milline näeb välja ühe noorsootöötaja elu.

Kristin Lauri, 18. aprill 2022

6. aprillil kuulutati Saaremaa noortevaldkonna tunnustusüritusel välja aasta tegijad noortevaldkonnas. Nominentidena olid meie koolituskeskuse kõrval loetletud mitmed head ja tugevad tegijad, kes oma tegemistega noortele üldiselt tuge on pakkunud. Nendeks olid Saarte Kalandus MTÜ, Kaur Kivistik, Merlyn Leiman, Saaremaa Rally, Keskaja Elamuskeskus, Riina Hopp, Eesti Punane Rist, Eesti töötukassa Saaremaa Osakond, Marje Altrov.

Reportaaż / VariaKes märkab kevadet?
Youtube video!
Jaana Puksa, Gert Lutter, 15. aprill 2022

Meediaringi õpilased Saamuel Vahter, Rasmus Sõmmer ja Sander Lõbus käisid kaameraga kooliõuest kevadet otsimas. Ja leidsid ka!

Pikk pühadenädalavahetus on käes – mine sinagi, hea lugeja, loodusesse otsima kevade märke! Ühtlasi saad koguda samme ka kolme kooli sammuvõistluse tarvis!

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Vaikelu / Kendra KakkumVaikelu / Melani SaatVaikelu / Jette Tiitus
Ene Pidmann, 15. aprill 2022

7. klasside õpilaste kujutatud natüürmort ehk vaikelu. Autoriteks on Kendra Kakkum ja Melani Saat 7.b klassist ning Jette Tiitus 7.a klassist.

Gert Lutter, 14. aprill 2022

Sel kevadel võistlevad kolm Kuressaare põhikooli sammude kogumises. Nooruse, Hariduse ja Vanalinna koolid on viimastel aastatel kogunud küll liikumiskilomeetreid, küll minuteid. Seekord on vaja kirja panna oma päevas kogutud sammude hulk.

Pikk nädalavahetus on tulemas – anna sinagi oma panus meie kooli tulemusse ja kutsu sõbrad ka sammuma!

Kes on meie kooli suurimad sammukogujad, kellele tuleb järele joosta ja kellest õhtusel kõnnitiirul ette lipata?

Tiia Kuusk, 14. aprill 2022

Lõppenud on kümnes vabariiklik mõttespordi olümpiaad, milles sel aastal osales 988 õpilast 89 koolist.

Meie koolist osalesid sel aastal III ja IV klassi õpilased.

Artikkel / Klassilood1.c klass soovib kauneid pühi!
Anu Rand, 14. aprill 2022

Jänkupoiss see hüpeldes / aias ringi kareldes / leidis aknalt munakorvi, / tõttas sellega nüüd hoovi. / Lahkelt mune pillutas, / kevadele teed sillutas.

Trude Marie Kreitsmann 9.c, 14. aprill 2022

Meie koolis on käinud ja käivad imelised talendid. Nende seas ka purjetajad Miia ja Anni Kubjas. Tüdrukud on saavutanud palju, aga Annil on kogunisti jääpurjetamise MMi hõbemedalist ning Eesti meistrivõistlustel Ice-Optimist klassi võitja. Miia on saavutanud Euroopa meistrivõistlustel Ice-Optimist klassis kuuenda koha ning MMil võidelnud välja 7. koha. Järgnevast intervjuust saamegi teada, mida tüdrukud ise purjetamisest ja oma saavutustest arvavad.

Virge Lember, 13. aprill 2022

Seekord oli võistlus väga tasavägine. Liidripositsioonile tõusis võistkond 13õ, kes eksis vaid ühele küsimusele vastamisel. Nende kannul on ühepunktise vahega Aiapäkapikud (5.b), Rudolf (5.b), Minionid (5.c), A.H.K. (6.b), Megaminds (7.a), Sidur, pidur, gaas (7.b), Lontrused (7.d), Kaurcarrys (8.b), Heeringas (8.d) ja Hambalah (9.b).

Gert Lutter, 13. aprill 2022

„Liisat kirjeldab väga hästi klaver – klaver mängib ilusaid meloodiaid, kuid kui vaja, siis ka väga süngeid meloodiaid. Klaver võib olla hell ja lahke, aga kui keegi ei oska klaverit mängida, võib klaver olla ka karm ja range. Klaver teab kõiki laule peast ja oskab neid iga kell mängida. Sellepärast klaver kirjeldabki Liisat kõige paremini. Palju õnne ja rõõmu igasse päeva. Ega laulud lastele ise pähe jää!“ Sellised soovid pani oma muusikaõpetajale kirja Elisa Marie. Soovime meiegi koos kogu kooliperega Liisale palju õnne ja kõike ilusat!

Intervjuu / PersonaaliaKuidas läheb?
Jaana Puksa, 12. aprill 2022

„Kuidas läheb?“ on rubriik, kus koolileht Nooruse Meridiaan uurib, kuidas läheb meie sõpradel, kooliga tihedalt seotud (olnud) inimestel ... sest me päriselt tahame teada, kuidas teil läheb!

Seekord räägivad oma tegemistest 2020. aastal meie kooli lõpetanud 42. lennu vilistlased Hedili Nõu, Risto Kaseorg ja Heleri Siinor.

Jaana Puksa, 12. aprill 2022

2020. aasta kevadel kutsusid Tartu Ülikooli keeleteadlased noori üle Eesti osalema keeleuurimusprojektis „Teismeliste keel Eestis“.

Tiiu Smidt, 12. aprill 2022

15.–17. aprill on koolimaja suletud. Häid pühi!

Linda Männik, 7.a klass, 12. aprill 2022

Käisime 1. aprillil etlemas. Kaasas oli ka Kuressaare Gümnaasiumi vilistlane Henry Mänd. Mis seal toimus ja kuidas meil läks?

Eve Tuisk, 11. aprill 2022

2022 on Euroopa noorteaasta ja selle raames kuulutasid Euroopa Komisjon, Rakett69 Teadusstuudiod ja KVARK välja roheideede konkursi „Rohelend Rakett69-ga“. Konkursi eesmärgiks on suurendada noorte keskkonnaalast teadlikkust ning muuta oma kodukoht rohelisemaks ja keskkonnasõbralikumaks.

Meie kooli võistkond Nooruse Rohelend on üks kolmest Saaremaa meeskonnast, kes finaali valiti.

Helle Rand, 11. aprill 2022

7. aprilli õhtul kogunesid Nooruse kooli aulasse Inspira väikesed laululapsed.

Tiina Kaup, 11. aprill 2022

7. aprillil jõudis teatripäevade teatepulk kõige nooremate näitlejateni. Toimus Esimene Vaatus teemal „Mäng on väikese inimese töö“.

Lehekülg: eelmine /365 järgmine

Kuulutused

Galerii