üles
Neljapäev, 3. oktoober 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

3. oktoober

4. oktoober

5. oktoober

6. oktoober

7. oktoober

8. oktoober

10. oktoober

Töötajate sünnipäevad

9. oktoober

Rubriik: Uudis
Madli-Maria Naulainen, 25. september 2015

Alates 1. septembrist oodatakse nii suuri kui ka väikseid õppureid HITSA õpilastööde konkursile 2015/16 Maailmariik Eesti. Aastal 2018 tähistab Eesti vabariik oma 100. sünnipäeva, konkursiga kutsutakse üles juba täna välja pakkuma ideid, mis iseloomustavad Eestit maailmariigina ning aitavad meil teiste seas paremini silma paista. Konkursitöid oodatakse nii arvutijoonistuste kui ka digiloovtööde võistlusele.

Madli-Maria Naulainen, 25. september 2015

Tervise Arengu Instituut kutsub taas õpilasi osalema üleriigilisel loovtööde konkursil Söögivahetund, mille teema on sellel korral „Disaini oma koolisöökla“. Konkursi eesmärgiks on pöörata suuremat tähelepanu koolitoidu ja koolisööklate temaatikale ning väärtustada toitlustajate tööd. Loovkonkursiga loodetakse pakkuda inspiratsiooni kooli personalile ja toitlustajatele, samuti õpilastele endile. Koolisöökla peaks olema mõnus paik, kuhu tullakse ja kust minnakse hea tujuga.

Merle Rekaya, 24. september 2015

Täna, 24. septebril oli Kuressaare Gümnaasium täis sagimist ja uudishimulikke noori. Koolis olid liikvel organisatsiooni Geeks on Wheels üliõpilased, kes tulid programmi raames tooma noortele uusi kogemusi ning teadmisi IT-alal. Lähemalt rääkisime kahe korraldajaga, Kristi Tagami (projektijuht, peakorraldaja) ja Enelin Mittiga (X-boxi haldur), et teada saada, mis neil täpsemalt plaanis on ja mida selle programmiga tahetakse saavutada.

Madli-Maria Naulainen, 24. september 2015

Õpilaste teadusajakiri Akadeemiake ootab järgmisse numbrisse õpilaste uurimistöid ning esseesid.

Tähtaeg 30. september 2015. Akadeemiakese erinumbrisse oodatakse ka algklassi õpilaste töid.

Madli-Maria Naulainen, 24. september 2015

Robotex on juba viieteistkümnendat aastat järjest toimuv robotifestival, mis on ajapikku kasvanud TTÜ priimuste omavahelisest pusimisest Eesti suurimaks kogupere tehnoloogiaürituseks. Sel aastal toimub Robotex 4.–6. detsembril.

Madli-Maria Naulainen, 22. september 2015

Septembris tähistatakse üle-euroopalist muinsuskaitsenädalat, kooliõpilased löövad kaasa Pärandivaderite pilootprojekti kaudu. Meie kooli 11. ja 12. klassid aitavad korrastada muinsuskaitse all olevat Kudjape kalmistu vanemat osa.

Maidu Varik, 17. september 2015

Rahvusvahelise hiina keele oskuste konkursi Eesti voorus esines edukalt meie kooli õpilane Maria Pihlas (12.a), kes sõidab oktoobris esindama Eestit võistluste finaali Hiinasse.

8. korda peetaval Chinese Bridge'il – välismaa koolidele korraldatav Hiina oskuste võistlusel – tuli osalejatel lisaks hiina keele tundmisele näidata oma oskusi ja teadmisi ka hiina kultuurist. Maria demonstreeris erinevates voorudes hiina teetseremoonia läbiviimist ja esitas ka Hiina tantsu.

Inge Jalakas, 16. september 2015

Tere! Minu nimi on Mati Puss. Lõpetasin Kuressaare Gümnaasiumi 2006. aastal ja olen seega 28. lennu vilistlane. Pärast Kuressaare Gümnaasiumi asusin õppima Balti Filmi- ja Meediakooli, kus lõpetasin filmirežii eriala.

Madli-Maria Naulainen, 9. september 2015

Kilekott laguneb looduses enam kui tuhat aastat, muutudes järjest väiksemateks helvesteks. Neid tükke neelavad pahaaimamatult toidu pähe alla loomad ja linnud. Plastjäätmed on süüdi miljonite kalade, lindude ja mereloomade surmas igal aastal! MTÜ JCI GO koda korraldab kilekottide vähendamise kampaania Killerkott raames lasteaedadele, algkoolidele, põhikoolidele ja gümnaasiumidele alternatiivsete kottide valmistamise konkursi. Tähtaeg 25. oktoober.

Madli-Maria Naulainen, 9. september 2015

Tervise Arengu Instituut viib neljateistkümnendat õppeaastat järjest läbi Suitsuprii Klassi ennetusprogrammi, mis toimub 12.10.2015–12.03.2016. Suitsuprii Klassi on tubakavastane ennetusprogramm 4.–9. klasside õpilastele. Programmi peamisteks eesmärkideks on ennetada või edasi lükata suitsetamise ja suitsuvabade tubakatoodete tarvitamise alustamist laste ja noorte seas, motiveerida tubakat tarvitavaid õpilasi sellest loobuma ning toetada tubakast vaba olemist kui eluviisi.

Madli-Maria Naulainen, 9. september 2015

Tervise Arengu Instituut ootab taas 12–19-aastaste koolinoorte koostatud terviseprojekte, et need koos ellu viia. Konkursile „Tervist edendava idee projekt“ ehk T.E.I.P. on oodatud kõik huvitavad ja uudsed ideed, kuidas muuta koolikaaslaste, vanemate või kogukonna käitumist ja hoiakuid tervislikumaks ning muuta kool või koduümbrus meeldivamaks paigaks. Idee peavad noored hiljem kas ise või koos oma koostööpartneritega ellu viima.

Madli-Maria Naulainen, 9. september 2015

6. septembril algas taas Steni muinasjutuvõistlus. See päev on Steni sünniaastapäev, seekord neljakümne viies. Noorelt lahkunud ja lapsena humoorikaid ning sõbralikust vaimust kantud loomamuinasjutte kirjutanud poisi vanemad Ann ja Ants Roos annavad kirjutamispisikust nakatunud lastele nüüd juba 24. korda võimaluse oma loominguga välja tulla.

Madli-Maria Naulainen, 7. september 2015

President Toomas Hendrik Ilves kuulutas välja kooliõpilastele suunatud ajalooalaste uurimistööde võistluse "Eesti asi". Juba 17. korda toimuv konkurss on mõeldud õpilastele, eesmärgiga süvendada noortes huvi ajaloo vastu ning nägema seoseid mineviku ja oleviku vahel.

Madli-Maria Naulainen, 7. september 2015

Arhitektuurikonkurss “Minu unistuste koolihoov” on 5.–12. klasside õpilastele suunatud ideevõistlus, milles osalejate eesmärk on välja pakkuda nägemus põnevast ja mitmekülgsest koolihoovist. See on peaaegu nagu päris arhitektuurikonkurss, kuhu tuleb saata joonised ja lühike kirjeldus oma mõtetest. Inspiratsiooniks on koostatud abimaterjalid, mis on saadaval konkursi kodulehel. Tööde esitamise tähtaeg on 4. oktoober 2015.

Madli-Maria Naulainen, 7. september 2015

Septembris korraldab EAÜS kõikide vanuserühmade kooliõpilaste seas üleriigilise joonistus- ja esseekonkursi. Võistlusega soovitakse kaasata lapsi oma tervise kujundamisse, panna neid tervise teemadel arutlema ja kaasa mõtlema, lahendusi pakkuma ning samal ajal koguda uusi värskeid ideid. Konkursi teemad on valitud just neid aspekte silmas pidades.

Merle Rekaya, 1. september 2015

See õppeaasta toob KGsse juurde 10 uut töötajat, kellega Meie KG augusti viimasel nädalal veidi juttu puhus. Kõigi töötajate lood on üleval Pesonaalia rubriigis, aga saab ka siit artiklist lingi kaudu õige loo juurde liikuda.

Uudis / Õppetöö3D printimine läks käima!
Maidu Varik, 25. august 2015

KG õpetajad ja õpilased läbisid eelmisel nädalal asjakohase koolituse ja printer sai oma esimeste töödega juba kenasti hakkama.

Maidu Varik, 15. juuni 2015

KG suunitlus innovaatiliste tehnoloogiatrendidega kaasas käia saab uuest õppeaastast hoogu juurde: meie kool kuulub nende 50 väljavalitu hulka, kes saavad suve lõpul kätte 3D-printeri!

Lehekülg: eelmine /79 järgmine

Kuulutused

Galerii