üles
Neljapäev, 29. august 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

29. august

30. august

31. august

1. september

2. september

3. september

4. september

Töötajate sünnipäevad

1. september

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Triinu Kips 7.d, 4. mai 2022

Vestlesin intervjueeritavaga tsiviilkaitse teemadel, sest kui Eva oli ise koolilaps, toimus igal veerandil vähemalt korra üks õppus, kus kõik pidid minema lähimasse varjendisse, või kui õppehäire toimus koolis, siis varjuma kooli keldrisse. Toimusid ka meditsiiniabi andmise võistlused.

Intervjuu / PersonaaliaKuidas läheb?
Jaana Puksa, 3. mai 2022

„Kuidas läheb?“ on rubriik, kus koolileht Nooruse Meridiaan uurib, kuidas läheb meie sõpradel, kooliga tihedalt seotud (olnud) inimestel ... sest me päriselt tahame teada, kuidas teil läheb! Sarja sellekordses loos räägivad meile oma tegemistest eelmisel aastal meie koolis 9. klassi lõpetanud ja praegu Saaremaa Gümnaasiumi 10. klassis õppivad noored Merily Saksakulm, Henry Mänd ja Helis Luks.

Virge Lember, 3. mai 2022

Mälumänguhuviliste pingerea kujundas selgemalt välja 7. voor. Viimati oli nii selge pilt 2. voorus, sest vahepealsetes voorudes on võistlejad olnud väga tasavägised.

Kristofer Rohi 7.d, 2. mai 2022

Ma valisin intervjueeritavaks Tanel Leoki, sest ta on mulle inspiratsiooniks ning ta on minu üks iidolitest. Tanel on minu silmis väga sümpaatne ja tore inimene.

Intervjuu / PersonaaliaKuidas läheb?
Jaana Puksa, 28. aprill 2022

„Kuidas läheb?“ on rubriik, kus koolileht Nooruse Meridiaan uurib, kuidas läheb meie sõpradel, kooliga tihedalt seotud (olnud) inimestel ... sest me päriselt tahame teada, kuidas teil läheb! Seekord räägivad meile oma tegemistest eelmisel aastal meie koolis 10. klassi lõpetanud ja praegu 11. klassis õppivad noored Darja-Maria Medri, Thomas Hendrik Liiv, Kevin Näälik ja Ivika Silenok.

Anu Rand, 27. aprill 2022

14. veebruaril saime kätte Räpina Aianduskooli projekti sidrunmelissi ja piparmündi potitaimed. Algul lasksime emataimedel uutes kasvutingimustes kohaneda. Seejärel istutasime need suurematesse pottidesse. Andsime jällegi aega, et taimed jõuaksid juurduda.

Tiiu Smidt, 26. aprill 2022

28. ja 30. aprillil on Nooruse kooli ujula suletud. Pühapäeval, 1. mail on kinni kogu koolimaja.

Annely Oolup, 26. aprill 2022

Neljapäeval, 21. aprillil toimusid Kärlal kevadised Saaremaa koolinoorte maastikujooksu meistrivõistlused. 

Eve Tuisk, 25. aprill 2022

Millegipärast on nii, et kui mõelda Ingele, hakkab mõttes kõlama laul kingakestest ja tantsimisest: „Kui neis kingades sa tantsid, tantsid / tundub, nagu mure kaoks, / kui neis kingades sa tantsid, tantsid, / rõõmu jätkub kõigi jaoks.“ Aga Ingel jagub aega ka väga paljudeks muudeks tegevusteks tantsimise kõrval. Mõned suisa ütlevad, et tänase juubilari 24 tundi on suurema mahutavusega kui teistel. Selline mulje jääb küll, sest ühe päeva jooksul võib Inge korduvalt jalanõusid vahetada – eks ikka selleks, et jälle midagi uut käsile võtta.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Kevadlilled / Emma KruuserKevadlilled / Angel EllermaaKevadlilled / Iti Jõevere
Ene Pidmann, 22. aprill 2022

Kunstiringi õpilaste kevadlillede guašitööd. Autoriteks on Emma Kruuser ja Angel Ellermaa 9.a klassist ning Iti Jõevere 2.b klassist.

Laura Kolk 7.d, 22. aprill 2022

Valisin intervjueeritavaks Anne Keerbergi, oma vanaema, sest tahtsin temast rohkem teada saada. Ta on olnud mulle eeskujuks igat moodi. Olen temaga juba väikesest peale orienteerumas käinud ja tänu temale saan nüüd üksi metsas kaardiga hakkama.

Artikkel / Klassilood2.a klassi teatrireis Pärnusse
Reet Lasn, 22. aprill 2022

2.a klass käis Pärnus Endla teatris vaatamas etendust „Härra Huu“. Lavastuse aluseks on võetud Hannu Mäkela „Härra Huu“ raamatusari. Härra Huu oleks nagu Harry Potteri Soome variant.

Kristin Lauri, 22. aprill 2022

18. märtsil oli võimalik 8.d, 9.c ja 8.c klassidel osa saada esmaabi tunnist. Esmaabi tunde viis läbi meie (Kuressaare Gümnaasiumi 37. lennu õpilane) vilistlane Raido Martin, kes praegu töötab nii Tallinna kui ka Kuressaare kiirabis. Esmaabi tunnid viidi läbi Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli õenduse eriala praktika raames. Suurema osa päevast juhtis Raido tunde üksi, kuid kaasas oli veel teinegi tudeng Piret Rüütel. Uurime noortelt endilt, kuidas tunnid möödusid.

Maria Koppel, 21. aprill 2022

Känguru on ülemaailmne võistlusmäng, mis sai alguse 1991. aastal Prantsusmaalt. Esimene Känguru ülesannete lahendamine Eestis toimus aastal 1996.

Känguru ülesanded pakuvad kiiret ja põnevat nuputamist arvude ja geomeetriliste kujunditega ning panevad märkama seoseid ja seaduspärasusi. Võistlusel osalevad 1.–12. klasside õpilased kuues erinevas vanuseastmes.

Marvi Mäeots, 21. aprill 2022

Näitemängupäev toimus 20. aprillil Orissaare kultuurimajas. Kuressaare Nooruse Kool oli esindatud kahe näitemänguga: 6.c klassi etendusega „Koolimõistatus“ ja 9.a klassi etendusega „Meeleheitel, väsinud, arust ära“.

Artikkel / KlassiloodÕppekäik Nasvale
1.b külastamas ettevõtet AS Baltic Workboats / Diana MattSuur laev! / Diana Matt
Merle Tustit, 20. aprill 2022

1.b klassi lastel oli tore võimalus käia Nasval vaatamas, kuidas ehitatakse suuri ning veidi väiksemaid laevu.

Külastasime ettevõtet AS Baltic Workboats.

AS Baltic Workboats on Eesti laevaehituskompanii, mis asub Saaremaal Nasval. Ettevõte on ehitanud laevu näiteks Rootsi Rannavalvele, Läti Piirivalvele, Eesti Politseile.

Gert Lutter, 19. aprill 2022

Sammuralli on lõppenud! Hurraa ja nüüd saab jälle ka muid tegevusi harrastada, kui ainult samme koguda! Meie koolile tasuks auhinnaline kolmas koht kokku 5 051 631 sammuga. Õpilaste arvestuses saavutas kindla esikoha Hendrik Eist 3.c klassist. Õpetajate arvestuses oli esikolmikus tihe rebimine ning kõige rohkem samme kogus Kaari Maidle.

Intervjuu / PersonaaliaKuidas läheb?
Eve Tuisk ja Maria Koppel, 19. aprill 2022

„Kuidas läheb?“ on rubriik, kus koolileht Nooruse Meridiaan uurib, kuidas läheb meie sõpradel, kooliga tihedalt seotud (olnud) inimestel ... sest me päriselt tahame teada, kuidas teil läheb!

Sarja sellekordses loos räägivad meile oma tegemistest Ursula Rahnik, Heidi Carolina Martinsaari ja Sirje Metsküll.

Lehekülg: eelmine /365 järgmine

Kuulutused

Galerii