üles
Neljapäev, 29. august 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

29. august

30. august

31. august

1. september

2. september

3. september

4. september

Töötajate sünnipäevad

1. september

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Maria Pae ja Kendra Kakkum, 7.b klass, 17. mai 2022

Meie klassis on palju sportlikke õpilasi. Esindatud on ka ratsasport. Natali Abel ja Karola Alder on 7.b klassi kaks ratsaspordihuvilist, kes on väljaspool kooli valinud enda huvialaks just ratsaspordi. Mis on nende eesmärgid ning kuhu tahavad nad jõuda?

Kristin Lauri, 16. mai 2022

Veebruarikuust alates on meie majas oma huvijuhi- ja noorsootöö praktikat sooritanud Mai-Triin Kõrgeperv. Mai on oma kohaloluga rikastanud nii Nooruse kooli, noortekeskust kui ka Saaremaa noortevaldkonda üleüldiselt. Koostöö temaga on lihtne, sest ta lihtsalt on alati väljakutseteks valmis, olgugi et lahinguplats on täiesti võõras. Laseme Mai-Triinil nüüd heita pilgu tagasi ja meenutada hetki praktikalt.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Ene Pidmann, 14. mai 2022

Mälestus varakevadest. Töö autoriks on Kristel Salda 7.b klassist.

Artikkel / Õppetöö4.a linnulauluhommik
Liisa Heina 4.a, 13. mai 2022

Möödunud neljapäeva varahommikul käis 4.a klass koos Karl Jakob Toplaane ja Martin Vesbergiga Kuressaare linnapargis linnulaulu kuulamas ja linde vaatlemas.

Intervjuu / PersonaaliaKuidas läheb?
Eve Tuisk, 12. mai 2022

„Kuidas läheb?“ on rubriik, kus koolileht Nooruse Meridiaan uurib, kuidas läheb meie sõpradel, kooliga tihedalt seotud (olnud) inimestel ... sest me päriselt tahame teada, kuidas teil läheb!

Seekord räägib oma tegemistest kooli pikaaegne kehalise kasvatuse õpetaja Endel Tustit ning jagab meiega üht koroona-aegset kirjatükki.

Artikkel / KlassiloodPurjetama? Purjetama!
Purjetama! / Inna VannPurjetama! / Inna Vann
Inna Vann, 12. mai 2022

Sel nädalal käis 2.c klass esimest korda purjetamise tunnis.

Nüüd saame lugeda õpilaste mõtteid.

Katrin Liiv, 11. mai 2022

1.–6. maini toimus Erasmus+ projekti „Teachers and Students are Experiencing the Meaning of STEM“ viimane kokkusaamine projektipartneritega Bulgaariast, Sitsiiliast, Portugalist, Leedust ja Türgist. Meie koolist osalesid kohtumisel seitsmendate klasside õpilased Tuule Kalamees, Taavet Tenno, Sandra Kaiste ja Aleksandra Vahter. Meid võõrustas Leedu Jonava linna Raimundo Samulevičiaus Progymnasium ja seekordne kohtumine kandis pealkirja „Be a part of the solution not a part of the pollution“.

Eve Tuisk, 11. mai 2022

Pühapäeval, 8. mail toimunud Kuressaare linna sünnipäeva ja Euroopa päeva tähistamisel kuulutati välja „Rohelend Rakett 69-ga“ võitjad. Meie rõõmuks pälvisid Kuressaare piirkonnas esimese koha 7.c klassi õpilased Liisa Naulainen, Jakob Kalle ja Ingel Roos Pajuniit. Noori juhendas Madli-Maria Naulainen ning toeks oli ka Rakett 69 Teadusstuudiote tegevjuht Kristi Märtin. Palju õnne!

Võitjad sõidavad sügisel 2-päevasele reisile Brüsselisse, kus tutvutakse nii Euroopa Komisjoni tegemistega kui ka ägedate muuseumide ja linna endaga.

Artikkel / PersonaaliaTulin, nägin ja võitsin
Reet Lasn, 10. mai 2022

14. märtsist on meie majas praktikal kooli vilistlane Brenda Brant. Mul on olnud äärmiselt meeldivad kaks kuud töötada koos Brendaga. Nüüd, kus praktika lõpuni jääb ainult nädal, mõtiskleb Brenda, kuidas läks.

Galerii!
Raina Tiidovee, 10. mai 2022

Mini-Megaaju kevadises voorus kogusid teistest enam punkte 3.c I ja 3. c II võistkond. Seekordne voor erines eelmistest selle poolest, et tavapärase 18 võistkonna asemel oli osalejaid 20. Oma teadmised panid proovile ka võistlejad Fääri saartelt ja Gröönimaalt.

Raina Tiidovee, 10. mai 2022

Järjekordne voor Tähekese viktoriinist on lõppenud. Seekord osutusid tublimateks Tähekese tundjateks Johannes Reinfeldt 1. klassist, Nora Org ja Mirell Voksepp 2. klassidest ning Liisa-Marie Vaher 3. klassist.

Gert Lutter, 9. mai 2022

Juba 21. mail toimub Saaremaa noorte solistide konkurss Kevadümin. Vaheaja viimastel päevadel aga toimus Kuressaare linna laulukonkurss Kuressaare Laululind, kus selgitati välja maakondlikule konkursile pääsejad. Inspira noortel solistidel läks igati hästi ning esikohad nopiti lausa kolmes vanusekategoorias.

Anu Liik, 9. mai 2022

Prantsuse kirjaniku Jules Verne'i raamatus „Viieteistkümneaastane kapten“ peab laevapoiss Dick Sand kapteni hukkumise tõttu ise laeva juhtima hakkama. Ameerika ranniku asemel satub purjekas hoopis Aafrikasse, kuid peale paljusid ohtlikke seiklusi jõutakse lõpuks siiski kodusadamasse. Sama pealkirjaga loo kirjutas Lisanna.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Opkunst / Moona NõmmeOpkunst / Geidi AadussooOpkunst / Britta-Marii Ruumet
Ene Pidmann, 7. mai 2022

8. klasside õpilaste opkunsti ehk 3D-tööde näiteid. Autorid on Moona Nõmme 8.d klassist ja Geidi Aadussoo ning Britta-Marii Ruumet 8.c klassist.

Tiiu Smidt, 6. mai 2022

Alates 8. maist on koolimaja pühapäeviti suletud.

Inge Jalakas, 6. mai 2022

Ilmad lähevad järjest soojemaks ning kisub mõnuga õue liikuma. Üheks suurepäraseks võimaluseks selleks on osaleda Kuressaare Nooruse Kooli esimesel (KG järgi 9.) Pentatloni võistlusel.

Maarja Põder, Kätriin Maiste, Eva-Lotta Orglaan, Grete Aavik 7.d klass, 6. mai 2022

Käisime 7.d klassiga 19.–20. aprillil Viljandis, et külastada Ugala teatrit. Alguses oli plaanis vaatama minna etendust „Piruka magus põhi“, kuid kahjuks jäi see näitlejate haigestumise tõttu ära. Selle asemel tehti meile teatris ekskursioon ja võtsime osa töötubadest: tekstikirjutamine ja näitlemine.

Artikkel / Klassilood2.b toredad lilletööd
Raina Rääp, 5. mai 2022

2.b lillekirevust jätkub nii tuppa kui õue.

Lehekülg: eelmine /365 järgmine

Kuulutused

Galerii