üles
Neljapäev, 29. august 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

29. august

30. august

31. august

1. september

2. september

3. september

4. september

Töötajate sünnipäevad

1. september

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Intervjuu / PersonaaliaKuidas läheb?
Gert Lutter, 26. mai 2022

„Kuidas läheb?“ on rubriik, kus koolileht Nooruse Meridiaan uurib, kuidas läheb meie sõpradel, kooliga tihedalt seotud (olnud) inimestel ... sest me päriselt tahame teada, kuidas teil läheb!

Seekord räägivad oma tegemistest Merle Rekaya, Laine Lehto ja Marit Tarkin.

Annely Oolup, 26. mai 2022

16. mail toimusid meie kooli staadionil esimesed Nooruse kooli kergejõustiku meistrivõistlused. Võistlus oli individuaalne ja osaleda võisid kõik soovijad 4.–9. klassini. Aladeks 60 m jooks, kaugus- ja kõrgushüpe, pallivise (4.–7. klass), kuulitõuge ja odavise (8.–9. klass) ning 300 m jooks. Selgusid esimesed Nooruse kooli meistrid kergejõustikus.

Geito Jermolov 8.d, 25. mai 2022

On 6. mai õhtu. Kell on 10 läbi. Tegevuskaardid on kolmel mängijal käes. Põrandal nupud liiguvad. Mängulaua ümber istuvad Geito Jermolov, Kätlin Tamm ja Kätriin Allik. Pinge tõuseb. Kas nad jõuavad kolmekesi kõik viirused mängulaualt eemaldada ning mängu võita?

See on üks lugu minust ja minu sõpradest üheksandas klassis. Selle loo käigus sain ma päriselt teada, kui tihedalt on omavahel seotud Nooruse kooli 1. lend. Nimelt nägin tol õhtul videoid suusalaagrist ja sellest, mis teie, üheksandikud, seal tegite. Kuid niivõrd oluline pole mitte see, mida ma nendes videotes nägin, vaid see, mida ma tajusin – te olete ühtne lend. Ma nägin, et te saate üksteisega väga hästi läbi.

Kätriin Allik 9.c, 25. mai 2022

Kõik möödub nii kiirelt. Meil on jäänud vähem kui üks kuu kooli lõpuni. Selline tunne on, nagu mingi peatükk oleks vahele jäänud.

1. september 2013 oli päev, mil astusin siia koolimajja, ei õrna aimugi, mis mind siin ees ootab: klassiruum täis lapsi, mõni neist täiesti võõras, mõni juba natuke tuttavam. Sellest on möödas täpselt 3187 päeva, kuid mäletan seda päeva kui eilset.

Sander Suurhans, 25. mai 2022

18. mail toimusid Rakveres Eesti Koolispordi Liidu kergejõustiku võistlused. Meie kool võistles I liigas ning saavutas 6.–9. klasside kokkuvõttes tubli kolmanda koha, jäädes napilt alla Rakvere Reaalgümnaasiumile ja Tallinna Reaalkoolile. Ilm oli võistlusteks ning heade tulemuste saavutamiseks suurepärane. Ja sellega said meie noored ilusti hakkama.  

Tiina Kaup, 24. mai 2022

... ehk suvelugemist suurtele ja väikestele! Suvelugemise soovituseks on Markus Saksatamme „Ulakas Vorst ja nutitelefon“, Kadri Hinrikuse „Elevant“ ja Keitlin Priilinna raamat „Ta ei teinud seda“. Head lugemist!

Inge Jalakas, 23. mai 2022

Möödunud nädalal toimus Nooruse koolis I pentatlon (KG järgi IX). Tegemist on võistkondliku teatevõistlusega, kus tuleb mõõtu võtta viiel spordialal: mälumäng, ujumine, vaba-/täpsusvisked, rattakross ja jooksmine.

Annely Oolup, 23. mai 2022

Meie kooli noorsportlased osalesid taas edukalt TV 10 Olümpiastarti võistlustel. 12. mail toimus IV maakonna ja 21. mail vabariiklik etapp.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Ene Pidmann, 21. mai 2022

Käsitöö õuesõppetunnis valmisid taimeseaded! Tööde autorid on Saara Kirs ja Kärol Sepp 8.a klassist, Saga Elisabeth Fiedler 6.c klassist ja Karole Lember 6.c klassist.

Alex Pärnoja 6.b, 21. mai 2022

Õuesõpe – iga laps armastab seda kevade lõpus ja suve alguses, sest terve klassiga saab imetleda ilusat ilma ja loodust enda kõrval ja ka õppida värskes õhus. Loomulikult kõik oleneb sellest, mida õpetaja annab teha õues: kas mingit vaatamisülesannet või peab näiteks otsima ja pildistama midagi kooli läheduses või lihtsalt mingit tööd. Õuesõpe on ka tervisele kasulik, sest päikesest saad lisa D-vitamiini ja värskes õhus olemine äratab sind unnejäämisest üles ja ka oled palju aktiivsem.

Intervjuu / PersonaaliaKuidas läheb?
Eve Tuisk, 20. mai 2022

„Kuidas läheb?“ on rubriik, kus koolileht Nooruse Meridiaan uurib, kuidas läheb meie sõpradel, kooliga tihedalt seotud (olnud) inimestel ... sest me päriselt tahame teada, kuidas teil läheb!

Seekord räägivad oma tegemistest Anni Haandi, Ave Jõgi ja Ruth Jasmin.

Marite Sepp 4.a, 20. mai 2022

Kolmapäeval, 18. mail külastasime 4.a klassiga Mihkli talumuuseumi regilaulupäeva. Hommikul oli koolis kaks tundi ja kolmandal tunnil sõitsime bussiga Vikile Mihkli talumuusemisse. Kokku oli tulnud palju regilauluhuvilisi Saaremaa eri koolidest.

Ene Pidmann, 20. mai 2022

16.‒20. maini toimub „Liikuma kutsuva kooli“ õuesõppenädal, mille eesmärgiks on suunata õppetöö klassiruumist välja.

Sellega seoses pidasid oma kunstitunnid õues 8.a ja 8.b klass ning 7.a ja 7.b klass. Ülesandeks oli neil fotokollaaži tegemine.

Artikkel / KlassiloodKevad 3.a klassis
Inga Engso, 19. mai 2022

Tere, kallis kevad! Oled mulle alati rõõmuks olnud oma kaunite lilledega. Nii arvab Gretel.

Loe ka teiste 3.a klassi laste mõtteid kevadest.

Anne Keerberg, 19. mai 2022

Sel õppeaastal on rahvusvaheline tegevus olnud Kuressaare Nooruse koolis eriti vilgas, käimas on ligi 20 Eramsus+ ja NordPlus programmi projekti, kõige tihedam on praegune maikuu, kus erinevates riikides rändleb kuus õpilaste-õpetajate gruppi ning kahe projekti seltskond on külas meie koolis.

Marit Tarkin, sõnaosavate noorte ringijuht, väitlusõpetaja, 19. mai 2022

14. mail toimusid Tallinnas Prantsuse Lütseumis Põhikoolide Eesti meistrivõistlused väitluses. Ja esimest korda Saaremaa väitlusloos oli põhikoolide võistlusel ka Saaremaa esindus – Nooruse kooli väitlustiim Saare Ohakad koosseisus Lisette Sepp, Melani Saat, Marii-Katriin Vammus.

Signe Vahkal, 18. mai 2022

Laupäeval, 14. mail toimus Tallinnas vabariikliku matemaatikavõistluse „NUPUTA“ lõppvoor, kus osalesid ka meie kooli võistkonnad. 5.–6. klass koosseisus Noora Nook, Katreen Sepp, Hendrik Õigemeel, Markor Leiner ja 7. klass Liisa Naulainen, Anna Hamburg, Tuule Kalamees.

Therese Käen 9.c, 18. mai 2022

Ratsutamine ei ole minu jaoks ainult spordiala, see tähendab mulle midagi enamat. Hobustega tegelemine, nende eest hoolitsemine, nende mõistmine – see on põhjus, miks ma ratsutan.

Lehekülg: eelmine /365 järgmine

Kuulutused

Galerii