üles
Teisipäev, 2. juuli 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

3. juuli

4. juuli

5. juuli

6. juuli

7. juuli

8. juuli

9. juuli

Töötajate sünnipäevad

3. juuli

5. juuli

7. juuli

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Rubriik: Intervjuu
Intervjuu / PersonaaliaElu pärast KGd: Aivo Põlluäär
Eve Tuisk, 21. detsember 2020

32. lennu vilistlane Aivo Põlluäär tähistas detsembrikuus oma 30. sünnipäeva. Kuigi tavaliselt on tema tööruumiks mandril asuv mustaks vööbatud lae ja seintega stuudio, veetis ta ümmarguse tähtpäeva saarel koduseinte vahel. Haigena. Aga see oli hea võimalus meenutada, mõtiskleda ja kõigele lisaks vesta juttu klassijuhataja Kaariniga. Saaremaa oli ainuõige koht seda teha, sest saarega on Aivo läbi ja lõhki seotud, siin on tema juured. Või nagu ta ise ütleb – saar teda köidab!

Jaana Puksa, 11. detsember 2020

Suve ei tasu maha magada ja hea on ka lisaraha teenida, arvab töölkäimise kohta 10.c klassi noormees Henri Toomsalu, kes töötas suvel OÜ Torueksperdis, olles lihtsalt öeldes torujüri! Amet ei riku meest ja TTÜs õppetööd jätkata plaaniv noormees näeb end tulevikus alustamas oma firmaga ning plaanib kindlasti ka Saaremaaga seotuks jääda.

Intervjuu / PersonaaliaKaarel Kolter, au ja hiilgus!
Kaspar Piipuu, 12.a klass, 8. detsember 2020

Tänases artiklis kajastan ma enda hea sõbra Kaarli tegemisi. Tegemist on tagasihoidliku ja väärika inimesega, kes on ka Eesti meister jõutõstmises. Kahtlemata võiski see olla üks põhjustest, miks otsustasin temast artikli kirjutada.

Jaana Puksa, 23. november 2020

Potipesijast kokaks ja siis veel jõusaali treenima? Renee töö- ja hobikarjäär on olnud põnev. Lisaks sellele lavastab 11.c noormees oma klassi Suurel Teatriõhtul etenduvat teatritükki. Tulevikus näeb ta end aga ehitusinseneriks õppimas. Tõepoolest kehtib väljend: kes teeb, see jõuab.

Jaana Puksa, 19. november 2020

Kas kooliõpilase suvepuhkuse ajast tasub tööl käia? Rubriik „Töö ja kool“ uurib endiselt meie õpilaste töölkäimisi: mida nad ise sellest arvavad, miks nad seda teevad ja kuidas õnnestub omavahel ühendada suvine puhkamine ja töö.

Andree Goidin on 11.c klassi õpilane, kes suve veetis Eesti teises otsas Nõo Lihatööstuses ja Leigo turismitalus töötades.

Intervjuu / PersonaaliaElu pärast KGd: Lehar Kütt
Eve Tuisk, 18. november 2020

Kui Meie KG maikuus esimest korda Lehari poole pöördus, tegi tema 90tunniseid töönädalaid. Põhjusega! Kui juhid riiklikku finantseerimisasutust, pole kriisiajal muudmoodi võimalik. Nüüd, pool aastat hiljem on 21. lennu b-klassi vilistlasel õige pisut rohkem aega – et oma tegemistest rääkida ja ka gümnaasiumiaegse klassijuhataja uudishimulikele küsimustele vastata. Mis värvi on Lehari arvates armastus? Millesse soovitab ta eraisikutel investeerida? Kuidas saab erinevatele kriisidele võimalikult kiiresti reageerida?

Jaana Puksa, 5. november 2020

Jätkame meie õpilaste kooli kõrvalt töölkäimiste tutvustamist ning uurime, mida nad ise sellest arvavad, miks nad seda teevad ja kuidas õnnestub omavahel ühendada õppimine ja töö. Sel nädalal sukeldub „Töö ja kool“ väikese pere-pagariäri põnevasse ja pirukalõhnalisse maailma!

Kristo Lember õpib 10.c klassis ning kokkamine ja küpsetamine meeldivad talle niigi. Seega pole vast imestada, et suvel teenis ta lisaraha ema pagaritöökojas.

NB! Retsept!

Ülle Räim, 29. oktoober 2020

Meie kooli kehalise kasvatuse õpetaja ja Saaremaa spordikooli judotreener Marko Kesküla saavutas möödunud nädalavahetusel Eesti veteranide judo meistrivõistlustel kehakaalus kuni 90 kg hõbemedali.

Jaana Puksa, 28. oktoober 2020

Ka sel õppeaastal tutvustame meie õpilaste kooli kõrvalt töölkäimisi ning uurime, mida nad ise sellest arvavad, miks nad seda teevad ja kuidas õnnestub omavahel ühendada õppimine ja töö.

Robin Vaga on noormees, kes õpib 11.c klassis ning kellele meeldib korvpall. Suvel aga töötas Robin puurkaevumeistrina. Olgu – esialgu küll puurkaevumeistri abina, aga ikkagi!

Intervjuu / PersonaaliaElu pärast KGd: Kristiina Maripuu
Eve Tuisk, 20. oktoober 2020

24. lennu vilistlane Kristiina Maripuu on Kuressaare Gümnaasiumist kaasa võtnud mitmed väga head sõbrad ja julguse uutest väljakutsetest kinni haarata. Ehkki ta on hariduselt filoloog, pole ta õpetajana klassi ees seisnud rohkem kui vaid mõned korrad – külalisõpetajana ja programmi Tagasi Kooli raames. Ometi leiab ta, et filoloogi taustast on tema töös alati kasu olnud – seda nii Kuressaare linnavalitsuses kui ka Saaremaa vallavalitsuses.

Intervjuu / PersonaaliaPalju õnne, Riina Mägi!
Reet Lasn, 29. september 2020

Täna on sünnipäev KG söökla kokal Riina Mägil. 50 aastat turjal ja nendest 28 aastat KG sööklas! Riinat me sööklas leti taga igapäevaselt ei näe ja ehk ei märkagi, sest tema toimetab tavaliselt kuskil tagaruumides.

Intervjuu / PersonaaliaElu pärast KGd: Mairo Tänav
Eve Tuisk, 17. september 2020

Mairo on Kuressaare Gümnaasiumi 33. lennu a-klassi vilistlane, keda klassijuhataja Ave Jõgi meenutab nõnda: „Meie klassivanemana suutis ta innustada peaaegu kogu klassi osalema KÕIGIL kooli poolt pakutud üritustel, rassisime vist ainukese gümnaasiumiklassina Noorte Leiutajate konkursil. 10. klassis ei saanud tema sisust veel niimoodi aru, aga 11. klassis, kui hakkasime Suureks Teatriõhtuks valmistuma, andis ta juhtimise klassivend Henrile ja saime sel aastal grand prix’. Ja nii oli edasi alati, kui tundis, et ise teeb hästi, osales, kui nägi kedagi teist paremat, andis kohe jämeda otsa ära – sellist tarkust nii noorel inimesel ei ole tavaliselt. Meeletult šikk ja intelligentne noor mees.”

Merle Rekaya, 14. september 2020

Mari-Liis Nellis on sellest õppeaastast Inspira eelkooliealiste laste muusikaringi õpetaja. Uurisime lähemalt, mis teda inspireerib.

Intervjuu / PersonaaliaPalju õnne, meie Kolja!
Merle Rekaya, 21. august 2020

Täna on sünnipäev Nikolai Räbinil. Meie KG otsis ta puhkuse ajal üles, et soovida palju-palju õnne ning uurida, kuidas läheb!

Eve Tuisk, 13. august 2020

Septembrist alustab KG huvikoolis Inspira oma tantsuõpetajateed Therese Neisalu, kes hakkab noortele õpetama cheerleader & show tantsustiili. Lisaks õpetamisele loodab Therese olla noortele sõber, kelle juurde võib alati tulla.

Ehkki uus tantsuõpetaja kuulab autos peamiselt Retro FMi ja Elmarit, lubab ta, et trennides ei hakata Üllar Jörbergi ega Roxette’i järgi tantsima. Küll aga saab seal end mõnusalt välja elada ning esineda kindlasti ka!

Intervjuu / PersonaaliaElu pärast KGd: Grete Kaal
Eve Tuisk, 25. mai 2020

Grete Kaal lõpetas kolm aastat tagasi Kuressaare Gümnaasiumi – kuldmedaliga. Ometi tekitas gümnaasiumiaeg temas omajagu stressi, kuna ta tegeles küll mitmete erialadega, kuid ühegagi neist väga süvitsi ei läinud. Seega oli keeruline otsustada, mis saab edasi. Nüüd on ta Tartu Ülikooli arstitudeng, kes möödunud kriisi ajal Kuressaare haiglasse omal soovil appi tuli. Ta leiab, et KG on mänginud väga suurt rolli selles, milliseks inimeseks ta kujunenud on.

Merle Rekaya, 25. aprill 2020

"Inspira 15" artiklisari sai alguse oktoobris. Tänases, viimases mõtiskluses jõuame ringiga tagasi Inge Jalakani, kellel palusin vastata 15 küsimusele!

Intervjuu / PersonaaliaElu pärast KGd: Astrid Vaiksaar
Eve Tuisk, 20. aprill 2020

KG 19. lennu c-klassi vilistlane Astrid Vaiksaar on kodusaarel tagasi. Londonis, Sitsiilias ja Mandri-Eestis elades mõistis ta selgelt, et tema jaoks on loodus kõige olulisem ning et üle kõige armastab ta just Saaremaad. Kuna Astridi südameasjaks on 5G-ga seotud ohud ja tal on pea 15aastane kodukontoris töötamise kogemus, oskab ta hästi nõu anda, kuidas praeguses eriolukorras tehnika ja nelja seina vahel olemisega hakkama saada.

Ühtlasi räägib ta sellest, mis teda ennast praegusel keerulisel ajal aitab.

Lehekülg: eelmine /18 järgmine

Kuulutused

Galerii