üles
Kolmapäev, 28. august 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

28. august

29. august

30. august

31. august

1. september

2. september

3. september

4. september

Töötajate sünnipäevad

1. september

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Gert Lutter, 12. september 2022

Viljandimaalt väikese Tallinna-ringiga Saaremaale Nooruse kooli – matemaatikaõpetaja Gerly Leibenau võttis vastu uue väljakutse ja õpetab nüüd ka füüsikat.

Kooliajal ise püüdlikult tubli õpilane olnud Gerly tunneb ennast Saaremaal koduselt ning toimetab meeleldi aias. Tööle pakub vaheldust metsavaikuses ja oma mõtete keskel veedetud aeg.

Maris Rebel, Nooruse kooli 3 lapse ema ja aktiivne kooli kogukonna liige, 12. september 2022

4. septembri ilusal pühapäeval kohtusid kooli õpetajate, lastevanemate ja juhtkonna esindajad Saaremaa Veskis, et arutada, kuidas toetada kooli kogukonna arengut. Seda enam, et ajad on keerulised. Päevakorda tulid ka hoolekogu püsiteemad, mille lahendamiseks võiksime moodustada ühiseid töögruppe, kus inimesed käärivad käised ja jõuavad aruteludest tegudeni.

Eve Tuisk, 10. september 2022

Kui Triin eelmisel õppeaastal Nooruse kooli tööle tuli, rääkis ta koolilehele, et talle meeldib vaadata dokumentaalfilme ja lugeda elulooraamatuid. Kui teha Triinust endast juubeli puhul üks dokumentaalfilm või kirjutada temast biograafia, siis viimast õppeaastat silmas pidades oleks selles nii meeletut töökust, härdaid hetki kui ka lõputult kauneid kleite!

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
„Kati“ / Katrin Teng„Lame“ / Miina-Ly Tarkin„Tore“ / Anabel Lanna
Kristin Lauri, 9. september 2022

Joonistame viipekeeles! Eelmisel õppeaastal lõpetanud üheksandikud panid viipekeelsed sõnad kunstitunnis paberile. Tööde autorid on Katrin Teng, Miina-Ly Tarkin ja Anabel Lanna.

Artikkel / ÕppetööLuulenurk: Muutus
Anette Kuusk 9.a, 9. september 2022

Inimene on osake loodusest. Anette Kuusk 9.a klassist jagab meiega kirjanduse tunnis sõnastatud ja illustreeritud mõtet.

Stevelin Tamm, 9. september 2022

Esimesel koolipäeval näitas õpetaja pilti oma koolitee algusest. Õpilased pakkusid, kes võiks pildil olla. Õpilane a: „Kes see veel on?“ Õpilane b: „See oled ju sina, su laps on täpselt sama näoga.“ Ja õigus tal oli. Tõesti oli pildil tegemist õpetajaga, kes 25 aastat tagasi oma kooliteed alustas. Värin hinges ja elevust rohkem kui küll. Nagu 1.a klass, mäletan ka mina selgelt, kuidas endale aabitsa sain ja kohe suure ja tähtsa koolilapsena tundusin. Ja seda, kui me klassiõega esimesse pinki istusime ja selle üle ütlemata õnnelikud olime (vaata pilti).

Eve Tuisk, 8. september 2022

Enne kui Triin sel õppeaastal meie koolis tööd alustas, oli ta pidanud koolijuhi töökutsele kaks korda ära ütlema – elas ja töötas ta siis ju veel mandril. Nüüd aga rakendab ta mandril saadud põhimõtteid õpilaskesksest õpetamisest ja toetavast õpikeskkonnast Nooruse koolis. Ja tunneb seejuures veel suuremat austust ja lugupidamist oma endiste õpetajate vastu, sest näeb, kui suurt pühendumust ja tööd õpetajaamet nõuab.

Raina Tiidovee, 8. september 2022

Ka sel aastal on tublid 1. kooliastme lugejad oodatud Tähekese viktoriinile. 1. voor toimub oktoobri alguses ja küsimused on septembrikuu Tähekese kohta. Kohtumiseni viktoriinil!

Ene Pidmann, 7. september 2022

Tule joonistama ja maalima! Maalida saab peale paberi ka klaasile ja riidele. Teeme tarbekunsti!

Eve Tuisk, 7. september 2022

Enne kui viimane õppeaasta tõsise hoo sisse saab, kohtusid 9. klassid Karujärvel, et eesootavaks ühist hingamist saavutada. Tundub, et see täitis oma eesmärki. Tavapärased laagritegevused – lipuheiskamine, ühine laagrireeglite sõnastamine, matk, rühmatööd ja -arutelud, disko, tähtede vaatlemine, hommikuvõimlemine ja nii edasi ja edasi – suutsid üheksandikud omavahel mõnusalt suhtlema ning ühise eesmärgi nimel pingutama panna. Mida arvavad laagrist õpilased ise?

Kristi Sillart, Kuressaare Nooruse Kooli hoolekogu esimees, 6. september 2022

Armsad õpilased, austatud õpetajad ja koolitöötajad, lugupeetud lapsevanemad!

Õnnitlen teid kõiki algava õppeaasta puhul! Вітаю вас з початком навчального року!

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Lennukat uut kooliaastat! / Kristel SaldaLennukat uut kooliaastat! / Keira TuiskLennukat uut kooliaastat! / Lisete Kuusk
Ene Pidmann, 2. september 2022

Lennukat uut kooliaastat! Eelmise õppeaasta 7. klasside viimased kevadtööd, mille autoriteks on Kristel Salda, Keira Tuisk ja Lisete Kuusk.

Mihkel Vendel ja Tanel Ting, 2. september 2022

Meie oleme Tanel Ting ja Mihkel Vendel ning kutsume näitekunstihuvilisi Inspira teatristuudiosse õppeaastaks 2022/23.

Oleme otsustanud, et soovime anda võimaluse Saaremaa noortele (Nooruse, Vanalinna ja Hariduse koolist) tulla teatristuudiosse, et üheskoos luua lavastusi ja tutvuda näitlemisega. Oleme ühendanud jõud ja Saaremaa valla heakskiidul loodame, et erinevatest koolidest 6.–9. klassidest tulevad kõik näitlemishuviga noored kokku Inspira huvikooli teatristuudiosse.

Arvamus / ÕppetööAlgab uus kooliaasta
Aire Siinvert, 1. september 2022

Kuressaare Nooruse Kool alustab oma teist tegutsemisaastat. Kuid kool on siin hoones tegutsenud natuke pikemat aega. 4. novembril 1976. aastal pandi nurgakivi uuele koolimajale Nooruse tänaval ning ametlikult algas koolitöö 1978. aastal, kui 1. septembril alustas siin koolimajas esimene lend õpilasi.

Vast on põhjust suvel kokku tulla ja meenutada toredaid aegu?

Kristel Paju, 1. september 2022

Sel sügisel toimub Kuressaare Nooruse Kooli 4.–9. klasside õpilastele Rakett 69 õpihuvilaager. Registreerimine lõpeb 9. oktoobril

Gert Lutter, 31. august 2022

1994. aastast meie koolis eesti keele ja kirjanduse õpetajana töötanud Marit Tarkin võttis eelmisel õppeaastal vastu põneva väljakutse ehitada uut kooli – kogukonnajuhina vastloodud Saaremaa Gümnaasiumis.

Nooruse tänaval asub Marit Tarkin taas tööle 17. oktoobrist ning seda juba koolijuhina.

Kersti Truverk, 31. august 2022

2023. aasta noorte laulu- ja tantsupidu kannab juhtmõtet „Püha on maa“. Kui sina ka soovid osaleda sellel peol, siis nüüd on sul võimalus.

Rein Orn, akordionist, 31. august 2022

Selle aasta maikuus lõpetasid esimesed õpilased – kuigi poolikuks jäänud õppeaasta – huvikooli Inspira akordioniringi. Õppeaasta lühidusele vaatamata võis rahuldustundega nentida, et kõik akordioni õppimisega alustanud (nii õpilased kui ka täiskasvanud) tegid pillimängu oskuste omandamisel märkimisväärse arengu, mis vastas just iga mängija individuaalsetele võimetele. Kevadel oli paljudele endilegi üllatuseks, et kui õpinguid alustades ei osatud veel pilligi süles hoida, siis esimese õppeaasta lõpus mängiti juba nii mõnigi lugu, mille õppimisega sai tihti üsna tõsist vaeva nähtud.

Lehekülg: eelmine /365 järgmine

Kuulutused

Galerii