üles
Kolmapäev, 28. august 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

28. august

29. august

30. august

31. august

1. september

2. september

3. september

4. september

Töötajate sünnipäevad

1. september

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Galerii!
Raina Tiidovee, 11. november 2022

I kooliastme Mini-megaajul kogus enim punkte 2.c klassi võistkond (Alissa Parkja, Aale Tamm, Emili Johanson, Hugo Patrick). Vaid ühe punkti vähem sai 2.b võistkond (Mairo Mäeorg, Kerton Tamm, Aksel Tamm ja Kevin Matt). Ka ülejäänud võistkonnad on võitjatel tihedalt kannul.

Jaana Puksa, 11. november 2022

Meie kooli õpilane Amanda Metsalu 5.b klassist osales õpilasleiutajate riiklikul konkursil ning tema leiutatud kojamehed prillidele valiti välja Lasteekraani lemmikleiutise hääletusvooru. Hääletamine kestab 20. novembini.

Maris Rebel, 11. november 2022

Pühapäeval, 6. novembril 2022 kohtusid Nooruse koolis kogukonna valitud esindajad, et juba enne hoolekogu esimest koosolekut oma asjad läbi mõelda.

Artikkel / ÕppetööLõimitud õpe lubjapargis
Kristi Hints ja Eve Tuisk, 9.b klassijuhatajad, 10. november 2022

Oktoobrikuu jooksul käisid kõik meie kooli 9. klassid Lümanda lubjapargis õppekäigul. See on ideaalne võimalus lõimida omavahel erinevaid õppeaineid, alustades keemiast ja geograafiast ning lõpetades tehnoloogia- ja kunstiõpetusega. Õpilased igatahes said väärt teadmisi ja koostasid teema kohta põnevaid viktoriiniküsimusi! Loe edasi ja pane ka oma teadmised proovile!

Triin Kald, 9. november 2022

Oktoobri algul 3.–7.10 külastasid meie Kuressaare Nooruse Kooli Erasmus+ projekti (MARKA – innovation and inclusion in the construction of an identity curriculum 2020/2023) partnerkoolide õpilased ja õpetajad Portugalist, Itaaliast ning Küproselt. Selle projektinädala eesmärk oli tutvustada üksteisele oma riikide looduspärandit ja säästvat arengut, mille käigus õpilased õpivad tundma Saaremaa loodust ja ökosüsteemi ning õpetajad saavad rakendada häid praktikaid ka oma kooli õppekavasse.

Raina Tiidovee, 9. november 2022

Oktoobrikuu parimateks Tähekese lugejateks osutusid 1. klassidest Tomi Sepp (26 p) ja Priit Loik (23 p), 2. klassidest Madli Tuuling (27 p) ja Gloria Randi (25 p), 3. klassidest Mirell Voksepp (27 p). Nüüd kähku novembri Tähekest lugema!

Teade / KlassiloodLähme marti jooksma!
Raina Tiidovee, 9. november 2022

Mardilaupäeva õhtul (9.11) liiguvad ringi mardisandid, kes soovivad vilja- ja karjaõnne, küsivad mõistatusi, laulavad ja tantsivad. 1.b klass valmistas ka endale mardimaski, et seda vana kommet au sees hoida. Mine sinagi marti jooksma!

Kristin Lauri, 8. november 2022

Õpilasesindus on selleks aastaks valitud, aitäh kõigile valijatele! Õpilasesinduse koosseisus on Aleksandra Uue (7.b), Katreen Sepp (6.b), Kirke Emili Mägi (6.b), Alex Pärnoja (7.b) Loore Rand (6.c), Triinu Kaju (7.c), Noora Nook (6.b), Deisy Klimov (8.c), Eva-Lotta Orglaan (8.d), Sandra-Maria Roosipuu (9.a), Iris Tinno (9.a), Kätrin Tamira Kanemägi (9.d), Geidi Maimann (9.a), Anelle Eliisa Jaansalu (7.d). Õpilasesinduse president on Sandra-Maria Roosipuu, asepresidendid Iris Tinno ja Aleksandra Uue.

Siit saate lugeda mõningaid õpilasesinduse liikmete mõtteid, ehk saame tuttavaks ning uurime, kes õpilasi sellel aastal esindavad.

Reportaaż / ÕppetööVõidureis Brüsselisse
Liisa Naulainen, Jakob Kalle, 8.c, 7. november 2022

Kevadel toimus Eestis Rakett69 Rohelennu võistlus, kus kutsuti üles noori esitama ideid jätkusuutliku keskkonna toimimiseks. Tuli pakkuda lahendus mingile keskkonnaprobleemile. Igas piirkonnas valiti üks projekt võidutööks ja nendele võistkondadele toimus nüüd auhinnareis Brüsselisse.

Tiina Kaup, 7. november 2022

Juhani Püttsepa raamat „Pauline unistuste mets“ valiti Eesti Lastekirjanduse Keskuse poolt kuu raamatuks.

„Kõik, mis meie looduses ja me metsas, puuokstel ja maakamaral sünnib, puudutab sind ja mind, sest see puudutab meie hingi. Nagu puudutas väikest tüdrukut Paulinet see, mis juhtus metsaga, mida ta omaks pidas.“

„Kakskeelne (eesti- ja lätikeelne) lasteraamat, mille teksti autoriks eestlane Juhani ja piltide autoriks lätlanna Gundega, küsib: „Kui sulle kuulub mets, kas siis kuuluvad sulle ka selle elanikud ja nende kodud: koopad, urud, pesad, urkad?“ kirjutatakse raamatu annotatsioonis.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Abstraktne värviketas / Kärol SeppAbstraktne värviketas / Saara KirsAbstraktne värviketas / Laura Palts
Kristin Lauri, 4. november 2022

Abstraktne värviketas. Tööde autorid on Kärol Sepp ja Saara Kirs 9.a klassist ning Laura Palts 8.c klassist.

Marit Tarkin, 4. november 2022

31. oktoobril jõudis Nooruse kooli näitus Eesti riigipeadest läbi aegade. 3. novembril olid koolis külas Helle Solnask ja Ants Kraut Eesti Muinsuskaitse Seltsist. 9.d klassi õpilastel oli tore võimalus ajalootunni raames kuulata näituse sünnilugu näituse loojatelt endilt.

Suur tänu! Näitus jääb kooli novembri lõpuni ja õpetajatel on võimalus koos õpilastega huvitava ajaloolise materjaliga tutvuda ja seda õppetöös kasutada.

Eleanor Leedo, 7.c klass, 4. november 2022

Olen Eleanor Leedo 7.c klassist. Käisin oktoobrikuus ühe nädala külalisõpilaseks. Sattusin Rõuge Põhikooli tänu oma vanaemale Piret Viilile, kes töötab seal matemaatika ja informaatika õpetajana. Tahtsin näha, mida ja kuidas õpitakse teises koolis. See oli äge võimalus tutvuda uute inimestega väljaspool Saaremaad.

Sirje Mehik, 4. november 2022

Kolmanda korruse galeriis soojendavad hinge 5.a klassi päevalilled ning pilku paitab mustriline lehesadu.

Artikkel / Klassilood3.b õppis konnade elu
Konnad! / 3.b klassKonnad! / 3.b klassKonnad! / 3.b klass
Raina Rääp, 3. november 2022

3.b õppis kahepaikseid ja sai uusi teadmisi. Kas sinul on ka need teadmised meeles? Kordamine on tarkuse ema.

Artikkel / Klassilood6.a õppereis Virumaale
Marili Paja, Miina Maria Tasa, Georg Kenneth Mehik, 2. november 2022

Enne koolivaheaega käisime Virumaal õppereisil. Esimesel päeval külastasime politseimuuseumit ja Rakvere linnust, teisel päeval Kohtla-Nõmme kaevandusmuuseumit ja Paides Ajakeskust Wittenstein.

Katreen Sepp, Andra-Elizabeth Võeras, Meribel Saat, Kirke Emili Mägi 6.b klassist, 1. november 2022

18. oktoobril toimus Tallinna Tehnikaülikoolis teadusüritus, kus osalesid 5.–9. klasside õpilased üle Eesti. „Prügiretseptid 2022“ oli praktiliste loovtööde võistlus, mille käigus said õpilased valdkondlike ekspertide juhendamisel järele proovida, kuidas on võimalik jäätmeid (taas)kasutada.

Artikkel / KlassiloodMilleks märkmik?
Inna Vann, 1. november 2022

3.c klass meisterdas märkmiku ja kirjutas, milleks seda kasutada ...

Lehekülg: eelmine /365 järgmine

Kuulutused

Galerii