üles
Kolmapäev, 28. august 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

28. august

29. august

30. august

31. august

1. september

2. september

3. september

4. september

Töötajate sünnipäevad

1. september

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Artikkel / ÕppetööTeadusbuss 6. klassidele
Grete Pihl, 23. detsember 2022

Teadusbuss on liikuv teaduslabor, mille meeskond koosneb rõõmsatest ja energilistest vabatahtlikest üliõpilastest. Teadusbuss teeb teadusteatrit: pakub võimalusi kogeda noortel inimestel loodusteadusi läbi kaasahaaravate eksperimentide, pikituna ladusa jutuga asjade olemusest. Käsitletavad teemad ulatuvad füüsikast keemiani, bioloogiast robotiteni, maagilistest trikkidest tehnika uusimate saavutusteni.*

Anette Kuusk, Kärol Sepp, 9.a, 23. detsember 2022

Nüüd on möödas meie, üheksandike viimane võimlemisvõistlus ja jõulupidu meie armsas koolis, mis tõid kaasa palju pisaraid, naeru, uusi sõpru ja mis tulid imehästi välja. Peagi on käes aeg, kus peame valima valikeksami, ja see on samm, mis viib meid veelgi lähemale lõpetamisele.

Artikkel / Klassilood4.b väikene heategu
4.b väikene heategu sai pakitud! / Kristel Paju4.b väikene heategu sai pakitud! / Kristel Paju4.b väikene heategu sai pakitud! / Kristel Paju
Kristel Paju, 22. detsember 2022

Enne jõule tekkis 4.b suurepärane mõte: „Sel aastal tulevad jõulud meie klassis teisiti!“

Reportaaż / ÕppetööVentspils pakkus väljakutseid!
Madli-Maria Naulainen, 22. detsember 2022

Detsembri esimeses pooles toimus Ventspils IT Challenge finaalvoor Lätis. Teekond algas juba omaette väljakutsega, pikk 9-tunnine sõit lumetormis oli katsumuseks ennekõike bussijuhile. Ventspilsi võistlusel aga lahendasid erinevaid väljakutseid meie kahe võistkonna õpilased Anna Naulainen, Emma Kubits, Kenneth Viin ja Liisa Naulainen, Emma Tarus ja Theo Paaskivi.

Eve Tuisk, 21. detsember 2022

Jõuludeni on täpselt neli päeva, see tähendab, et lõpuks ometi on pühad käegakatsutavad. Nii muutuvad tunnidki teisemaks ja tegemised jõulusemaks. 9.b klass on juba täiesti pühademeeleolus. Klass on kaunistatud, piparkoogid küpsetatud ja söödudki juba ning oma jõuluootused on filmi sisse pandud. Üht neist jagame ka koolilehe lugejatega.

Gert Lutter, 21. detsember 2022

Detsembrikuu hommikuid alustame kahel korral nädalas jõululugude kuulamisega, mida loevad meie kooli töötajad.

Viimasel koolipäeval loeb Andres Kolk meile ühe loo Krista Kumbergi raamatust „Selleks sõbrad ongi“. Suur lumi on küll läinud, aga sobilik lugu lumisesse jõuluaega ikkagi.

Kohtume veel jõululaupäeval, kui kuuleme selle aasta viimast lugu.

Vabamus / Ede Schank Tamkivi6.b klass käis Vabamus ja Riigikogus / Madli-Maria Naulainen
Abigail Jasmiin Veberson 6.b, 21. detsember 2022

6.b klassil avanes võimalus külastada Tallinnas Vabamu e-Eesti näitust, mis räägib taasiseseisvunud Eesti kiirest digiarengust, ning seejärel Riigikogu, kus meie vastuvõtjaks oli naabersaare rahvasaadik Reili Rand. Kogu reisi õnnestumisse panustas suuresti Ede Schank Tamkivi, suur tänu talle! Aitäh ka Reilile, kes oma kiires töötepmos oli meid valmis vastu võtma.

Annely Oolup, 20. detsember 2022

Eelmisel laupäeval, 10. detsembril toimusid Kuressaares spordikeskuse kergejõustikuhallis traditsioonilised koolinoorte meistrivõistlused sisekergejõustikus. 

Raina Tiidovee, 20. detsember 2022

Seekordses Tähekese viktoriinis edestasid teisi Mirell Voksepp 3. klassist, Theodor Vabar 2. klassist ja Tomi Sepp 1. klassist.

Tiina Käen, 20. detsember 2022

15. detsembril toimus Nooruse kooli 1. võimlemisvõistlus. Ühtlasi on tore mainida ka kogu selle maja seinte vahel toimunud võistluste hulka. Sel aastal oli siis juubel ehk 30. kord, kus õpilased said oma etteastetele ka kohtunikepoolse hinnangu. Eelmine aasta oli põhikoolina sisseelamise aasta, mille jooksul sai selgeks mõeldud, kuidas ja milliste spordiüritustega jätkata liikumisõpetuse valguses. Võimlemisvõistlus oli üks spordiüritus, mis nii õpilaste kui ka õpetajate arvates on jätkamist väärt.

Kristel Paju, 19. detsember 2022

Reede pärastlõunal kogunesid Nooruse kooli töötajate 11 pisikest ja natuke suuremat päkapikku. Mudilasi koos vanematega võttis vastu ja tervitas koolijuht Marit.

Merike Saar-Ruumet, Kodutütarde ringi juhendaja, 19. detsember 2022

Nooruse kooli kodutütred on peale sügisel toimunud laagrit tegelenud väga erinevate asjadega: organisatsiooniõppe, luuletamise ja meisterdamisega. Kodutütarde omaloomingupäevaks kirjutati luuletusi ja teist aastat järjest meisterdati heategevuslikul eesmärgil jõulukaarte Südamekodu klientidele, mis jõulupühade ajal koos Hariduse kooli kodutütardega ka üle antakse. Veel toimus kodutütardel WOW elamuskeskuses rühma jõulupidu: vahva oli rühm kokku saada, meisterdada, maiustada ja keskuse atraktsioone avastada. Lühidalt WOW keskusest kirjutab kodutütar Isabel Trei 3.a klassist.

Gert Lutter, 19. detsember 2022

Detsembrikuu hommikuid alustame kahel korral nädalas jõululugude kuulamisega, mida loevad meie kooli töötajad koos oma lastega.

Täna jätkab Epp Kristel Tuisk lugu Tove Janssoni raamatust „Muumitroll“.

Kohtume kolmapäeval, kui kuuleme selle aastanumbri koolilehe viimast jõululugu!

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Ene Pidmann, 16. detsember 2022

Kaunist lumist jõuluaega! Guašimaali autor on Kristel Salda 8.b klassist.

Kristi Sillart, Kuressaare Nooruse Kooli hoolekogu esimees, 16. detsember 2022

Laste ohutu koolitee ja liiklemine kooli lähiümbruses on olnud läbiva teemana alati nii hoolekogus kui ka kooli personaliga suheldes prioriteetseks suunaks. Selleteemalised arutelud hoogustusid eriti silmatorkavalt just selle õppeaasta alguses. Mitmete kõnede ja murekirjade tulemusena sai koondatud asjast huvitunud lapsevanemad, kelle ühise arutelu tulemusena kaardistati suurimad ohtu tekitavad kitsaskohad kooli lähiümbruses.

Gert Lutter, 15. detsember 2022

Üle-eestiline noorte solistide konkurss Solistica kuulutus välja 2023. aasta lõppvõistlusele pääsenud lauljad. 27.–28. jaanuaril toimuval konkursil astub üles kokku neli huvikooli Inspira noort solisti. Kokku valis demožürii 226 osaleja seast välja 60 lõppvõistlusele pääsejat.

Anita Kangur, 15. detsember 2022

Kolmapäeval, 7. detsembril toimus Kuressaare Nooruse Kooli mudilaskoori Ave Sol-bemoll (juhendaja A. Kangur) ja tütarlastekoori Vocaliisa (juhendaja H. Rand) jõulukontsert „Imetore aeg“ Kuressaare lossi kapiitlisaalis.

Gert Lutter, 14. detsember 2022

8. detsembril toimunud huvikooli Inspira kontserdil „Jõulude ootel“ jätkus palasid igale maitsele – „Ukuaru valsist“ jõuluvorstini. Lavale astus 20 erinvat lauljat ja tantsijate kollektiivi, lisaks veel Inspira teatristuudio lavastatud vahesketšidega. Kuulda sai akordionipalasid, ansambleid, duosid ja triosid, näha sai rahvatantsu ning palju muud.

Kuulajana peab ütlema, et ei olegi veel nii vahvast ja kõrgetasemelisest Inspira kontserdist osa saanud. Õnneks saab nüüd video vahendusel kõiki ägedaid esinemisnumbreid uuesti vaadata. Head vaatamist ja kohtume juba 18. jaanuaril lasteaialaste talvekontserdil!

Lehekülg: eelmine /365 järgmine

Kuulutused

Galerii