üles
Esmaspäev, 1. juuli 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

1. juuli

3. juuli

4. juuli

5. juuli

6. juuli

7. juuli

8. juuli

Töötajate sünnipäevad

3. juuli

5. juuli

7. juuli

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Inge Jalakas, 22. mai 2024

Kuressaare Nooruse Kooli huvikool Inspira korraldab koostöös erinevate üksustega 1. juunil lastekaitsepäeva, mille raames meie valla lapsed ja noored Kuressaares kokku kutsutakse. Sel aastal on kõik tegevused seotud liikumisega, propageerimaks rohkem laste ja noorte hulgas liikumist. Seoses sellega pakutakse põnevaid tegevusi nii kesklinnas kui selle ümbruses. Samuti kingitakse esinemisrõõmu ja vaatamislusti nii suurtele kui väikestele.

Matthias Vanamb, Maardu Gümnaasiumi arendusjuht, 22. mai 2024

Maardu Gümnaasium korraldas koolitusreisi Saaremaa kahte kooli: Kuressaare Nooruse Kooli ja Saaremaa Gümnaasiumi, eesmärgiga parandada Maardu Gümnaasiumi koolikorraldust ja sõlmida kokkuleppeid meie koolide vaheliseks õppekoostööks. Nendes kahes koolis tutvusime töökeskkonna ja innovatiivsete lahendustega ning saime värskeid ideid õppetöö korraldamisel.

Artikkel / KlassiloodKahemehesaega üksi ei sae!
Ülle Räim, 22. mai 2024

Tund tööd õhtupäikese paistel, heas seltskonnas, kogukonna heaks nii, et turismihooajal oleks muuseum hoolitsetud ja atraktiivne.

Inge Jalakas, 21. mai 2024

16. mail siras päike kõrgelt ja nii staadionil kui tervisepargis võis näha õhetavate põskedega õpilasi – kõik valmis oma tiimi nimel pingutama orienteerumisega mälumängus, ujumises, täpsusvisetes, rattasõidus ja jooksmises. Toimus klassidevaheline pentatloni võistlus.

Artikkel / Klassilood8.b klass kanuumatkal
8.b klass kanuumatkal / Ülle Räim8.b klass kanuumatkal / Ülle Räim8.b klass kanuumatkal / Ülle Räim
Ülle Räim, 21. mai 2024

Sellised hetked näitavad hästi ära, kuidas noored omavahel suhtlevad või siis ei suhtle, kuidas reageerivad ootamatustele ja väikestele kriisiolukordadele: kes haarab juhtohjad ja hakkab tegutsema, kes kaotab pea, kelle jaoks on ootamatusse olukorda sattumine hirmutav, kelle jaoks aga õpetlik kogemus, mis annab võimaluse enda kohta midagi teada saada.

Madli-Maria Naulainen, 21. mai 2024

17. mail toimus Tartus Haridus- ja Teadusministeeriumi saalis pidulik tunnustusüritus, kuhu oli kogunenud Eesti õpilastest ajaloouurijate ning -tundjate koorekiht. Proua Sirje Karis andis üle tänukirjad parimatele ajalooalaste uurimistööde võistlusel osalejatele ning parimatele ajalootundjatele. Ajalooalaste uurimistööde võistlus presidendi auhindadele, mis tänavu kandis pealkirja „Võitjad ja kaotajad“, toimus tänavu juba 25. korda.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Kodusaar / Meribel ÕunpuuKodusaar / Kirke NiitKodusaar / Noora Nook
Ene Pidmann, 17. mai 2024

Kallis, armas kodusaar! Autoriteks Meribel Õunpuu ja Kirke Niit 4.c klassist ning Noora Nook 7.c klassist.

Eve Tuisk, 17. mai 2024

Teisipäeval, 14. mail külastasid Nooruse kooli hoolekogu liikmed ja kooli esindajad Tallinna Keskraamatukogu ja Kindluse kooli. Reisi eesmärgiks oli tutvuda keskraamatukogus tehtavaga ja saada häid ideid, kuidas tänapäeva noori lugema motiveerida, lisaks vahetada muljeid Kindluse kooli ja meie kooli hoolekogude ja õpilasesinduste vahel.

Suur aitäh meid lahkesti vastu võtmast ja inspireerimast, Tallinna Keskraamatukogu direktor Kaie Holm ja lastetöö peaspetsialist Merle Tanilsoo ning Kindluse kooli juht Reelika Turi ja hoolekogu esimees Madis Saar.

Meil on, millele mõelda!

Aire Siinvert, õppejuht, 17. mai 2024

Kuidas meie õpetajad Tõraverre sattusid?

Kõik sai alguse 14. septembril 2023, kui osalesin V rahvusvahelisel reaal- ja loodusainete hariduskonverentsil, kus ettekannete vahepauside ajal sai tutvuda erinevate täiendõppe võimaluste või õppematerjalidega.

Kristin Lauri, 16. mai 2024

Nooruse kooli kolmas lend veetis 4.–7. mai Leedus reisides. Meeldejäävaimad hetked olid seotud koosolemisega, täites iga päeva erinevate emotsioonide ja seiklustega, kus nii mõningad täiesti tavalised tegevused said sõpradega koos uue tähenduse. Klassikaaslastega veedetud aeg oli eriti oluline, luues sidemeid ja uusi mälestusi. Raske matkamine düünidel ja paduvihmaga Palangas jalutamine andsid reisile seiklust ja avastamisrõõmu. Delfinaariumi külastus tõi esile erilisi emotsioone ning õhtusöögid sõpradega olid täis naeru ja head seltskonda. Kuidas reis aga täpsemalt kulges ja milliseid emotsioone see osalistes tekitas?

Juhan Kolk, purjetamistreener, 16. mai 2024

Esmaspäeval, 13. mail avas 2.b klass juba kaheksanda Nooruse kooli purjetamishooaja.

Purjetamistunnid toimuvad Kuressaare Nooruse Kooli 2. klasside liikumisõpetuse tunni osana. 

Helle Rand, 15. mai 2024

Laupäeval, 11. mail väisas meie kooli Kuressaare Gümnaasiumi 31. lennu vilistlane Tuuli Rand, kes viis läbi lauluhuvilistele workshopi.

Madli-Maria Naulainen, 14. mai 2024

Euroopa päeva tähistasime koolis mitmeti, kõigil oli võimalus osaleda Kuressaare sünnipäevale ja Euroopa Liidu 20. liitumisaastale pühendatud orienteerumismängul Kuressaares. Koolis tähistasime Euroopa päeva Megaaju Euroopa-teemalise erivooruga, kus said osaleda kõik huvilised II ja III kooliastmest. Auhindadega toetas Euroopa Komisjoni Eesti esindus.

Gert Lutter, Jaana Puksa, Nooruse Meridiaan, 14. mai 2024

8. mail oli Kuressaare Nooruse Koolis külas Saku Gümnaasiumi direktor Keit Fomotškin, kes on omakorda meie koolijuhi Marit Tarkini mentoriks alustava koolijuhi arenguprogrammis. Programm on mõeldud koolijuhi ametis alustanutele ning lisaks teoreetiliste teadmiste avardamisele on üks olulisemaid eesmärke mõttekaaslaste leidmine ja suhtlusvõrgustiku avardamine.

Igal alustaval juhil on ka mentor – kuulaja, peegeldaja, märkaja, suunaja.

Kui praegu on käsil alustavate koolijuhtide 9. lend, siis Keit ise on sama programmi 7. lennu kasvandik. Koolilehe toimetus istus koos Keiti ja Maritiga laua taha ning arutlesime veidi kooli juhtimise põneval teemal.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Emadepäevaks! / Emma KubitsEmadepäevaks! / Karola Jalak
Ene Pidmann, 10. mai 2024

Emadepäevale mõeldes! Tööde autorid on Emma Kubits ja Karola Jalak 5.b klassist.

Artikkel / VariaKohtumine kirjanikuga
Karlis Oja, 2.b klass, 10. mai 2024

2. klassidele tuli külla kirjanik Maire Forsel, kelle raamatut „Parem kui kaneelisai“ olime varem lennulugemise tundides lugenud.

Lõppes Mini-megaaju / Diana MattLõppes Mini-megaaju / Diana MattLõppes Mini-megaaju / Diana Matt
Raina Tiidovee, 10. mai 2024

Seekordses Mini-Megaajus võidutses 3.c võistkond Targad. Neile järgnes 3.a II võistkond. Edasi teenisid võrdselt punkte 2.c I võistkond, 3.a I võistkond, 3.b Hundid ja 3.c Kummitused.

Artikkel / KlassiloodHurraa! Käes on kevad!
Merle Tustit, 9. mai 2024

Kõik mutukad ja putukad on ärevil ja jutukad,

et kevad võidu sai!

Lehekülg: eelmine /364 järgmine

Kuulutused

Galerii