üles
Teisipäev, 27. august 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

27. august

28. august

29. august

30. august

31. august

1. september

2. september

3. september

Töötajate sünnipäevad

1. september

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Artikkel / PersonaaliaIn memoriam: Erna Mets
Gert Lutter, 21. veebruar 2023

Kurbusega teatame, et meie kooliperet on tabanud kaotus – toonelateele on läinud meie pikaajaline kolleeg, bioloogia- ja geograafiaõpetaja Erna Mets.

Eve Tuisk, 20. veebruar 2023

17. veebruaril Kuressaare Teatris toimunud vabariiklikul etlejate konkursil pälvis Mihkel Kaju 5.c klassist (juhendaja Katrin Liiv) nooremas vanuseastmes laureaaditiitli. Mihkel esitas konkursil Ave Alavainu teksti „Seitse lugu inimesekskasvamise teel“ ja Wimbergi luuletuse „Vanaisa külaskäik“. Palju õnne suurepärasele etlejale ja tublile juhendajale!

Toimetus, 20. veebruar 2023

Milline on hea matemaatikaõpetaja valem?

„Kõigepealt tundub see valem sulle range, kohutavalt raske on seda mõista. Aga kui sa teda tundma õpid, muutub see järjest toredamaks ja paremaks.“

„Teda asendada oleks ilmselt võimatu, isegi kui kasutada asendusvõtet.“

Palju õnne, meie matemaatikaõpetaja Gerly! Soovime Sulle edu ja jaksu kogu koolipere poolt.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Refleksioon / õpilastöödRefleksioon / õpilastöödRefleksioon / õpilastööd
Eliise Belinets, 17. veebruar 2023

Aasta 2022 lõppes 8.–9. klasside jaoks refleksiooniga, kuna nad pidid vaimse tervise nädala raames kujutama iseennast fragmenteeritud kujul (killustatuna, katkisena, osadena). Nüüd on võimalik kõigil huvilistel esimese korruse koridoris parimatele töödele pilk peale visata ja imetleda õpilaste kätetööd.

Jaana Puksa, 17. veebruar 2023

Sel õppeaastal õpib Nooruse koolis 45 ukrainlasest õpilast. Pool kooliaastast on selja taga ning nii on huvitav küsida, kuidas meie uutel kaaslastel läheb.

Õpetaja Riina Piterskihhi juhendamisel vastasid 2. ja 3. kooliastme õpilased eesti keeles küsimustele, mis puudutasid elu-olu meie koolis, Saaremaal ja Eestis üldiselt ning natuke tuli rääkida ka endast.

Aire Siinvert, 16. veebruar 2023

14. veebruari pärastlõunal potsatas kirjakasti meeldiv üllatus: meie kooli tublide töötajate tegemisi on märgatud ning selle aasta esimene haridusloo tunnustus anti  Kuressaare Nooruse Koolile tehnoloogiakooli korraldamise eest.

Eve Tuisk, 16. veebruar 2023

Emakeeleolümpiaadi piirkonnavoor toimus 31. jaanuaril ja nõudis sel korral põhjalikku ettevalmistust keelemuutuste teemal. Ülesanded sisaldasid nii funktsionaalset lugemist, terminite tundmist ning seletamist kui ka koodikopeerimise mudeli tundmist ja rakendamist. Olümpiaad viidi juba mitmendat aastat läbi Moodle´i keskkonnas. Kuressaare Nooruse Kooli esindasid olümpiaadil Heidi Väli (7.a), Rasmus Sõmmer (7.d), Kärol Sepp (9.a) ja Liisa Sall (9.b).

8. klassid viibisid olümpiaadinädalal talvelaagris, seega nemad osaleda ei saanud.

Artikkel / KlassiloodJärjehoidja sõbrale
Ülle Jasmin, 15. veebruar 2023

2.a õpilased tegid sõbrapäevaks järjehoidjaid, sest järjehoidjaid ei ole kunagi liiga palju. Rõõm oli suur, kui loosisime järjehoidjatele uued omanikud. Nüüd tuletab see järjehoidja õpiku vahel meile meelde toredat klassikaaslast.

Eve Tuisk, 15. veebruar 2023

Mõningate uurijate arvates on inimese seitse peamist tunnet hirm, kurbus, rõõm, viha, vastikus, üllatus ja põlgus. Mis saab, kui tunne luuletusse valada ja kasutada neis äsja õpitud kõnekujundeid epiteeti, võrdlust, kordust, isikustamist ja metafoori. 8.b ja 8.c klassi noored proovisid selle järele ja tulemused on väga eriilmelised.

Maris Rebel, 13. veebruar 2023

22. jaanuari pühapäevasel kogukonna 2. koolituspäeval kogunesid aulas lisaks lastevanematele ka õpetajate esindaja ja koolijuht. Lektorid võtsid ette meie oma soovitud teemad.

Eve Tuisk, 13. veebruar 2023

Möödunud neljapäeval toimunud Megaaju viies voor ei lükanud üldarvestuse esikohta troonilt, küll aga muutis tunduvalt tasavägisemaks järgmised kohad. Arvestades seda, et mitu Megaaju vooru on veel ees, on kõik kaardid lahtised ja võiduvõimalus väga paljudel võistkondadel.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Kõrred lumes / Birgit SõmmerKõrred lumes / Liisa HeinaKõrred lumes / Liisi Mandel
Sirje Mehik, 10. veebruar 2023

5.a klassi segatehnikas maalid „Külm ja karge“. Tööde autorid on Birgit Sõmmer, Liisa Heina ja Liisi Mandel.

Andris Oja, 7.a klass, 10. veebruar 2023

Tulemas on taas loovtöö raames Nooruse kooli võistkondliku sulgpalli meistrivõistlused, mis toimuvad 15. veebruaril algusega 15.00 Nooruse kooli võimlas.

Jaana Puksa, 10. veebruar 2023

8. jaanuaril toimus Saare maakonna etlejate konkurss. Kõige nooremad ehk 4.–6. klassi õpilased etlesid Kuressaare Vanalinna koolis ning keskmine vanuseaste, st 7.–9. klass Saaremaa Gümnaasiumis. Nooruse kooli tublid noored särasid mõlemas vanuseastmes.

Artikkel / KlassiloodJääkarude talv!
Triin Kõue, 10. veebruar 2023

1.c klassi jääkarud rõõmustavad lumiste talvepiltide üle.

Madli-Maria Naulainen, 10. veebruar 2023

2. veebruaril toimus Saaremaa Gümnaasiumis 6.–12. klasside õpilaste kõnevõistlus. Kokku esitati võistlusel 31 kõnet. Meie kooli esindasid Kirke Emili Mägi ja Noora Nook. Kõneldi teemal „On vaja midagi, mis meid keset tühjust hoiaks“. Noora kõne valiti noorima vanuseastme parimaks kõneks ning Kirke Emili kõne sai eripreemia. Palju õnne!

Siinkohal avaldame Noorale võidu toonud kõne.

Teade / VariaTähekese viktoriin
Raina Tiidovee, 9. veebruar 2023

Jaanuari parimad Tähekese tundjad on 1. klassidest Priit Loik, 2. klassidest Theodor Vabar ja 3. klassidest Marie Aavik.

Oma lugemisoskust saab taas proovile panna märtsi alguses.

Madli-Maria Naulainen, 9. veebruar 2023

Veebruari alguses selgusid ühsikonnaõpetuse olümpiaadi tulemused. II kooliastmes oli meie kooli parim 6. koha saavutanud Noora Nook. Palju õnne ja tänud ka teistele osalejatele! III kooliastmes sedakorda osalejaid polnud.

Lehekülg: eelmine /365 järgmine

Kuulutused

Galerii