üles
Esmaspäev, 30. september 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

30. september

1. oktoober

3. oktoober

4. oktoober

5. oktoober

6. oktoober

7. oktoober

Töötajate sünnipäevad

2. oktoober

Rubriik: Uudis
Gert Lutter, 8. aprill 2020

Jah, just Sina, kes sa praegu seda artiklit siin loed! Õpilane või lapsevanem, õpetaja või töötaja, muidu lugeja või ükskõik kes – ainult sina saad kaasa aidata sellele, et me kõik kriisist tervetena välja tuleme.

Märka inimest! Räägi temaga!

Paljud on eraldatud oma peredest, sõpradest ja kolleegidest või tunnevad end lihtsalt üksikuna. Teisalt on paljudel hetkel just kõige kiirem ja stressirohkem aeg – päeva tuleb mahutada nii töö kui lapsed, pääsu ei paista hetkekski.

Uudis / ÕppetööE-Megaaju!
Maidu Varik, 7. aprill 2020

Teadmistes on nii rõõm kui lohutus! Kolmapäeval, kell 11.45 toimub e-Megaaju kõigile soovijatele!

1) Megaaju mäng: joinmyquiz.com

2) Mega-viktoriin: free-quiz-maker.com

Täiendav informatsioon, küsimused ja teated mängu eel ja ajal: https://yoteachapp.com/Megaaju

Sissepääsu koodid leiad homme ka KG tööplaanist.

Uudis / SportDigitirelite aeg
Ülle Räim, 1. aprill 2020

Kes meist poleks viimastel nädalatel digitireleid teinud!

Uudis / KultuurAjalugu asjades
Anni Haandi, 25. märts 2020

Vabamu kutsub ühiselt looma virtuaalnäitust „Ajalugu asjades“

Mälestamaks märtsiküüditamise 71. aastapäeva, kutsub Vabamu üles õpilasi ja miks mitte ka õpetajaid vaatama oma kodudes ringi ning pildistama vanu fotosid või esemeid, millega käib kaasas küüditamise lugu.

Anu Liik, 23. märts 2020

Möödunud nädala neljapäeval ehk siis 19. märtsil toimus KG traditsiooniline emakeelepäeva küsikilb olude sunnil teisiti kui tavaliselt. Meie KG vahendusel sai osa võtta iga soovija 1.–12. klassini ning küsimustikud olid vastamiseks avatud kell 13.00–14.00, samal ajavahemikul, kui mälumäng oleks pidanud toimuma KG aulas. Osalusrekordi tegi 5.a klass!

Maria Koppel, 16. märts 2020

Kolmapäeval, 11. märtsil, toimus Saaremaa Ühisgümnaasiumis VII maakondlik jäljendusvaadend. Kokku sai laval näha 30 etteastet ja tase oli ettearvatult väga kõrge.

Kuressaare Gümnaasiumi esindasid meie Playbacki vanuseastmete parimad klassid: 2.b, 6.a, 6.d ja 11.c.

Uudis / ÕppetööÕppevahendid
Toomas Takkis, 13. märts 2020

Täna, 13. märtsil kell 9.00–18.00, saavad õpilased koolimajast ära tuua edasiseks tööks vajalikud õppevahendid.

Haigusnähtudega lastel/vanematel palun koolimajja mitte tulla.

Olle Arak, 11. märts 2020

Kuressaare Gümnaasiumi robootikavõistkonnad Mõlk, KG Triibud ja KG Magnet osalesid 7.–8. märtsini toimunud FLLi Eesti meistrivõistluste finaalis, kus saavutati 43 osavõtja seas robotimängus vastavalt 3., 7. ja 26. koht. Mõlgid teenisid ka mehhaanilise disaini karika.

Eve Tuisk, 10. märts 2020

Statistika näitab, et 5% noorte ööpäevast – see teeb üle ühe tunni – võtavad enda alla söömine ja joomine. Koolipäeva jooksul jõuab õpilane meie kooli sööklas süüa mitu einet: hommikupudru, lõunasöögi, õhtuoote. Kusjuures iga päev on neil valikuvõimalus erinevate toitude vahel!

Lisaks söömisele teevad õpilased sööklas mõnikord rühmatööd või õpivad järeltööks. See on koht, kus luuakse ja hoitakse suhteid: tajutakse ühtehoidvat küünarnukitunnet järjekorras, räägitakse ära kõik tähtsamad uudised ning kutsutakse korrale trügijad-nügijad. Söökla õhkkond meeldib õpilastele. Hubase õhustiku loovad aga inimesed – söökla personal.

Galerii!
Anni Haandi, 10. märts 2020

Lõiminguprojektis „Rännak keskaegsel Saaremaal“ osalevad meie kooli 7. klasside õpilased. Tegevusi on jagunud õpilastele juba septembrist alates ning 6. märtsil pandi end proovile Saaremaa kirikuid joonestades – ikka selleks, et mai lõpuks valmiksid Saaremaa keskaegsete kirikute maketid. Ootame põnevusega!

Suur tänu ja kummardus matemaatikaõpetajatele, kes õpilastega koos tulemuse poole pürgisid!

Maidu Varik, 9. märts 2020

6. märtsil kohtusid meie 11. ja 12. klasside õpilased Sisekaitseakadeemia tudengite, KG vilistlaste Karina Sepa ja Markus Koiduga.

Karina õpib Sisekaitseakadeemias tolli ja maksunduse erialal, Markus aga politseikolledžis. Mõlemad on valitud erialaga väga rahul ja innustasid kõiki huvilisi lähemalt tutvuma erialade valiku ja õppimisvõimalustega Sisekaitseakadeemias.

Annely Oolup, 6. märts 2020

Veebruari lõpus toimusid Saaremaa meistrivõistlused õhkrelvadest laskmises, kus Saaremaa meistriks krooniti Liis-Marii Kangur 9.b klassist ja hästi võistles ka Jade Marie Laido 12.a klassist.

Saaremaa laskurite kõigi aegade edetabelisse tuli teha kaheksa parandust. Edetabelisse said koha või parandasid oma senist marki Sander Õispuu, Siim Saat, Liis-Marii Kangur ja Jade Marie Laido. Laido tõusis nimelt tabelis 60 lasu püssiharjutuses kümnendaks ja Kangur samal alal viiendaks. 

Õnnitleme ja soovime täpset silma edaspidiseks!

Laivi Jürisson, 3. märts 2020

Laupäeval, 29. veebruaril toimusid Tartumaal Palal Eesti meistrivõistlused klassikalises jõutõstmises, kus KG 11.a klassi õpilane Kaarel Kolter võitis noorte –105 kg kategoorias esikoha tulemusega 646 kg (kükk 226 kg, lamades surumine 170 kg ja jõutõmme 250 kg).

Jõutõstmine kükis 226 kg ja lamades surumine 170 kg on nüüd uued Eesti noorte rekordid.

Palju õnne ja edu uutel võistlustel!

Uudis / KultuurPlayback 2020 videod
Youtube video!
Toimetus, 27. veebruar 2020

Veebruari keskel toimunud KG jäljendusvaadendite konkurss läks igati korda ja pakkus põnevaid elamusi kõigile. Nüüd on meieni jõudnud videod kõigist etteastetest! Head vaatamist!

Gert Lutter, 21. veebruar 2020

Eelmisel kuul toimunud Koolitants 2020 Saaremaa tantsupäevalt pääses Haapsalus toimuvale piirkondlikule tantsupäevale kaks KG huvikooli Inspira kollektiivi Annette Rungi juhendamisel. Lisaks neile on mitme edasipääsenud rühma juhendajateks meie kooli õpilased.

Eve Tuisk, 18. veebruar 2020

15. veebruar. Varahommik. Riiklik hädaolukord. 100 evakueeritavat. Imikud. Noorukid. Eakad. Mehed. Naised. Tõbised. Liikumisvõimetud. Beebiootel. Eestlased. Muulased. Ja aega kaks tundi, et evakuatsioonipunkt nende vastuvõtmiseks valmis panna. Just selline oli stsenaarium, mille päästeamet Lääne maakaitseringkonnale edastas, kui algas evakuatsiooniõppus Kuressaare Gümnaasiumis.

Maris Rebel, Kuressaare Gümnaasiumi hoolekogu esinaine, 17. veebruar 2020

Saaremaal pistab nina mullast seemneke, mis sai pandud idanema kaks aastat tagasi, kui Kuressaare kultuurikeskuses kohtusid Eesti Lastevanemate Liit ja kohalikud hoolekogud. Seal kombati teineteise nägemust sellest, kas lapsevanemad näevad vajadust ja oleksid valmis rohkem kaasa mõtlema oma kooli elus. Toona jäi kõlama mõte, et potentsiaali on ja valmisolekut ka. Siiski tähendaks kaasarääkimise ja otsustamise õigus ka vastutust ja see vajaks koolitusi. Sisuliselt tähendab see praeguse pimesi usaldamise või jõuetult leppimise ajastu lõppu.

Gert Lutter, 15. veebruar 2020

Rootsis Orsasjöni järvel toimunud Monotüüp XV klassi jääpurjekate Euroopa meistrivõistlustel saavutasid Ott Kolk ja Juhan Kolk kolmanda koha. Tuult jätkus vaid kahel võistluspäeval kolmest ja seega pandi kokkuvõttes punktid paika viie võistlussõidu põhjal.

Eestlastele kuulusid veel teine koht ja punktide põhjal jäädi jagama ka kolmandat kohta ning sellega võitsid eestlased meeskondliku arvestuse.

Palju õnne ja edu uutel võistlustel!

Lehekülg: eelmine /79 järgmine

Kuulutused

Galerii