üles
Esmaspäev, 30. september 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

30. september

1. oktoober

3. oktoober

4. oktoober

5. oktoober

6. oktoober

7. oktoober

Töötajate sünnipäevad

2. oktoober

Rubriik: Uudis
Gert Lutter, 19. detsember 2020

Kuressaare Gümnaasiumi töötajate heategevusturg leidis aset keerulistest oludest hoolimata. Meie oma inimeste käsitöötoodete müügist koguti Saaremaa vähiühingule 459 eurot.

Eve Tuisk, 18. detsember 2020

November on hingekuu! Meie koolis on see juba aastaid ka teatrikuu. Näitekunsti hingavad sisse ja välja nii õpilased, õpetajad kui ka vilistlased. „Kui sind pole teatriõhtul, siis sind pole olemas.“ „Väikesest teatriõhtust saadik olen mänginud tuules õõtsuvat puud, aga mingi aeg hakati mulle ka sõnalisi rolle usaldama.“ „Teatriõhtul ei saanud tähtsaks mitte rollid ega lavastused, vaid ühine loominguline tärkamine ja koostöövõime proovilepanek.“ Ja nii edasi ja edasi meenutavad oma kooliaegseid teatrielamusi meie vilistlased.

Seda kõike ei oleks, kui ei oleks loodud tingimusi: ruumi, vaimsust, õhkkonda ... Jaana ja Lelet on seda oktoobri- ja novembrikuus kogu südamest teinud.

Gert Lutter, 17. detsember 2020

Neljapäeval, 17. detsembril läheb lahti Kuressaare Gümnaasiumi töötajate heategevusturg, mis seekord toimub veebis. Kahel päeval toimuva üritusega kogutakse raha Saaremaa vähiühingule ning ostes meie töötajate endi tehtud tooteid, saad anda oma panuse teiste aitamisse.

Maidu Varik, 9. detsember 2020

7. detsembril kohtusid merendushuvilised õpilased Tartu Ülikooli kalateadlase Lauri Saksa, kalanduse teabekeskuse kalandusspetsialisti Jaak-Velori Sadula ja Saarte Kalanduse tegevjuhi Heino Vipiga.

Maria Koppel, 7. detsember 2020

26. novembril toimus esimene virtuaalne Koolivikker.

Merle Rekaya, 3. detsember 2020

2. detsembril toimus Kuressaare Gümnaasiumis etluskonkursi „Koidulauliku valgel“ Saare maakonna eelvoor, kus valiti välja kaks esindajat vabariiklikule konkursile Pärnusse 14. detsembril. Nooremas vanuseastmes võitis grand prix´ Mia Maastik Lümanda põhikoolist (juh Anneli Saarela) ja vanemas vanuseastmes Kirke Medri SÜGist (juh Rita Ilves).

Madli-Maria Naulainen, 1. detsember 2020

Eesti Ajaloo- ja Ühiskonnaõpetajate Selts tunnustas Anni Haandit noore õpetaja preemiaga. Annit tunnustatakse silmapaistva ja aktiivse õpetajatöö, ainealase arendustegevuse ning panuse eest õppematerjalide arendamisse. Palju õnne, Anni! Oleme koolina uhked ja rõõmsad!

Olle Arak, 1. detsember 2020

23.–27. novembril toimus Balti riikide kooliõpilastele mõeldud informaatikavõistlus „Ventspils IT Challenge 2020“. Oktoobris toimunud eelvoorudest pääses edasi ka kaks meie kooli võistkonda.

Tiina Käen, 27. november 2020

Sel sügisel toimus koolidele ja lasteaedadele Eesti Terviseradade liikumiskampaania ja loovtööde konkurss „Hakkame liikuma“, milles osaledes oli võimalik võita koolile oma siseterviserada.

Toomas Takkis, 18. november 2020

Kuulutame välja Kuressaare Nooruse Kooli laulu konkursi.

Laulu noot peab sisaldama korrektselt vormistatud duurimärkidega viisi ja sõnu, soovi korral võib lisada demosalvestuse mp3-formaadis.

Materjale ootame aadressile kool@oesel.edu.ee hiljemalt 15. jaanuariks 2021.

Toomas Takkis, 17. november 2020

Kuulutame välja Kuressaare Nooruse Kooli logo konkursi.

Vektorvormingus logo kavandid palume saata PDF- või AI-failina aadressil kool@oesel.edu.ee hiljemalt 15. jaanuariks 2021.

Margit Düüna, 17. november 2020

Koolituskeskuses Osilia lõpetas eelmisel reedel juba sel aastal kolmas ettevõtluskoolitus. Üldse on Osilia läbi viinud ettevõtluskoolitusi alates 2010. aastast. Ettevõtluskoolituse eesmärk on anda potentsiaalsetele ja alustavatele ettevõtjatele vajalikud baasteadmised ning oskused, et luua oma ettevõte ja alustada tegutsemist ettevõtluses ettevõtjana. Koolitus annab teadmised äriplaani koostamise olulisusest ettevõtte loomisel ning oskused koostada jätkusuutliku ettevõtte äriplaan.

Kristin Lauri, 16. november 2020

Toimus miniõpilasesinduse teine koosolek. Miniõpilasesindus on 1.–6. klassi õpilastest koosnev õpilasesindus, kes koguneb kaks korda kuus, et anda oma panus kooliellu ja koolikeskkonna heade tingimuste loomisesse.

Jaana Puksa, 13. november 2020

Teatrikratid on tegutsenud ning Väike Teatriõhtu 2020 on saanud ajalooks. Andrus Kivirähki 50. sünnipäevale pühendatud etendustes jõudsid meie ette 11 ehk siis kõigi 7.–9. klasside omanäolised ning kaasahaaravad tõlgendused armastatud kirjaniku loomingust.

Tänan kõiki asjaosalisi, ja kellel etendused vaatamata jäid, saab seda teha nüüd!

Mariliis Maasik ja Silvia Laur 9.b klassist, 12. november 2020

Teisipäeval, 10. novembril toimus Kuressaare Gümnaasiumi aulas Väike Teatriõhtu, milles osalesid kooli 7.–9. klassid. Teatriõhtu oli pühendatud Andrus Kivirähki 50. juubelile ja laval mängiti Kivirähki loomingut.

Esinejaid hindas žürii koosseisus: Eve Tuisk, Kai Kallas, Tiina Kaup, Jan Jõgi ja Mihkel Vendel.

Kristin Lauri, 11. november 2020

Möödunud nädalavahetusel oli isadepäev ja selleks puhuks võtsid kokandusringi noored ette kokkamise, mis oli pühendatud nende isadele. Koos valmistati igale isale pulgakook, retsepti sisse on soovituslikult lisatud terve kuhjatäis armastust, et pulgakoogid eriti maitsvad saaks.

Eve Tuisk, 10. november 2020

Üldpädevused. Läbivad teemad. Seosed. Tervikpilt. Kes meist ei teaks, kui oluline on õppeainete omavaheline lõiming. Anni teab täpselt ja jagab seda teadmist innukalt ja särasilmselt kolleegidele! Tema ongi lõimingu maaletooja meie koolis. Tema on see, kes pani õpetajad koos tööle 7. klasside keskaja lõiminguprojektiga, aga mitte ainult! Kevadel kutsus ta kolleegid õppereisile, kus koguti inspiratsiooni teiste koolide ja raamatukogude varal, töötati välja lõimitud õppe projekte ja õppemänge. See päädis sügisesel vaheajal inspireeriva arenduspäevaga, kus lõimingurühmad oma tulemit esitasid. Seega on Anni teise ja kolmanda kooliastme lendude lõiminguprojektide eestvedaja. Nüüd pole muud ...

Madli-Maria Naulainen, 9. november 2020

Mardipäev on eesti rahvakalendri kombestikus laialt levinud ja tuntud sanditamispäev. Sanditamiskommet on peetud läänemeresoome hingekujutelmast välja kasvanud kombeks või Lääne-Euroopa kultuurilaenuks. Hingedeaja sisse või lõppu jäävat mardipäeva on seostatud surnute mälestamisega. Nagu maagiliste toimingute puhul omane, joostakse mardisanti tähtpäeva eelõhtul ehk täna. Mardipäevaks pidid kõik põllutööd lõpetatud olema. Mardipäev lõpetas välitööd ning alustas talviste tubaste tööde perioodi.

Lehekülg: eelmine /79 järgmine

Kuulutused

Galerii