üles
Neljapäev, 3. oktoober 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

3. oktoober

4. oktoober

5. oktoober

6. oktoober

7. oktoober

8. oktoober

10. oktoober

Töötajate sünnipäevad

9. oktoober

Ülle Räim, 19. september 2022

Mõtlemapanev küsimus – terves kehas terve vaim või hoopis terves vaimus terve keha?!

Irina Mulenok, 19. september 2022

Käesoleval õppeaastal õpivad ka meie koolis Ukraina õpilased. Neil aitavad õppetööga kohaneda ja kooli kollektiivi sulanduda õpetajad ja koordinaatorid, kes ise samuti Ukrainast pärit on. Nataliia, Iryna ja Tetiana kohalolu meie majas on selgelt nähtav ja tajutav. Nad on õpihimulised, aktiivsed ja oma tegemistes süvitsi minevad. Lisaks sellele, et nad laste heaolu nimel meeletult pingutavad, proovivad nad ka ise uude olukorda sisse elada ja sellega kohaneda! Oleme teile toeks!

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Abstraktne värviketas / Melani SaatAbstraktne värviketas / Hendrik ÕigemeelAbstraktne värviketas / Geidi Aadussoo
Eliise Belinets, 16. september 2022

Abstraktne värviketas. 7.–9. klassi tööd, autoriteks on Melani Saat, Hendrik Õigemeel ja Geidi Aadussoo.

Kersti Kirs, 16. september 2022

Suvine koolivaheaeg on õpetajatele suurepärane aeg enesetäiendamiseks, et varustada end tänapäeva noorte õpetamisel ja tähelepanu haaramisel kaasaegsemate tööriistade ja õppemeetoditega. Erasmus+ ja Europass Academy on selleks loonud hulganisti kursusi, kus õpetajad saavad ühildada meeldiva kasulikuga ja lisaks koolitamisele luua uusi rahvusvahelisi suhteid ning laiendada silmaringi avastades uusi paiku.

Reet Lasn, 16. september 2022

Eelmisest õppeaastast töötab meie kooli ujulas Moonika Kasemets. Kunagi pioneerijuhina Mustjala põhikoolis töötamist alustanud Moonika on pikalt tööl olnud kaugejaamas ja elektroonikaalal, nüüd aga hoiab silma peal ujula külastajatel.

Moonikale endale meeldib ikka aias toimetada ja lugeda ning lisaks kõigele muule on ta täitsa ise õppinud akordioni mängima. Täna on tal juubelisünnipäev ja soovime kogu koolipere poolt palju-palju õnne, rõõmu ja jaksu edaspidiseks! Ilusat sünnipäeva, Moonika Kasemets!

Gert Lutter, 15. september 2022

Lisaks mitmele õpetajale alustas sügisest uuel töökohal ka kaks uut inimest halduspoolel. Kristiina Krikun on abiks sööklas ning Reena Rihkrand asus tööle ujula teenindajana.

Juba kevadel tuli tööle Niina Lember, kelle käe all saavad puhtaks esimese korruse klassiruumid, ja veidi varem alustas ujula teenindajana tööd ka Moonika Kasemets.

Uuringi neilt, kes nad on, mida teevad ja kuidas neil meie suures koolimajas läheb!

Jaana Puksa, 15. september 2022

Meie kooliperega liitus sel sügisel sotsiaalpedagoog Betti Truu, kelle töö on ka tema kutsumus. Lisaks armastusele pere ja töö vastu innustab Bettit muusika ja virgutab kvaliteetkohv.

Ülle Jasmin, 14. september 2022

Voltisime, mõõtsime, joonestasime, värvisime, lõikasime, kleepisime ja valmis saigi kaheksakand.

Jaana Puksa, 13. september 2022

Päris esimene tarkusepäev ehk 1. september on alati eriline. See jääb meelde ning tekitab elevust ka aastaid hiljem. Peagi põhikooli lõpetavad noored vaatavad tagasi oma koolitee algusele ning meenutavad seda.

Gert Lutter, 12. september 2022

Viljandimaalt väikese Tallinna-ringiga Saaremaale Nooruse kooli – matemaatikaõpetaja Gerly Leibenau võttis vastu uue väljakutse ja õpetab nüüd ka füüsikat.

Kooliajal ise püüdlikult tubli õpilane olnud Gerly tunneb ennast Saaremaal koduselt ning toimetab meeleldi aias. Tööle pakub vaheldust metsavaikuses ja oma mõtete keskel veedetud aeg.

Maris Rebel, Nooruse kooli 3 lapse ema ja aktiivne kooli kogukonna liige, 12. september 2022

4. septembri ilusal pühapäeval kohtusid kooli õpetajate, lastevanemate ja juhtkonna esindajad Saaremaa Veskis, et arutada, kuidas toetada kooli kogukonna arengut. Seda enam, et ajad on keerulised. Päevakorda tulid ka hoolekogu püsiteemad, mille lahendamiseks võiksime moodustada ühiseid töögruppe, kus inimesed käärivad käised ja jõuavad aruteludest tegudeni.

Eve Tuisk, 10. september 2022

Kui Triin eelmisel õppeaastal Nooruse kooli tööle tuli, rääkis ta koolilehele, et talle meeldib vaadata dokumentaalfilme ja lugeda elulooraamatuid. Kui teha Triinust endast juubeli puhul üks dokumentaalfilm või kirjutada temast biograafia, siis viimast õppeaastat silmas pidades oleks selles nii meeletut töökust, härdaid hetki kui ka lõputult kauneid kleite!

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
„Kati“ / Katrin Teng„Lame“ / Miina-Ly Tarkin„Tore“ / Anabel Lanna
Kristin Lauri, 9. september 2022

Joonistame viipekeeles! Eelmisel õppeaastal lõpetanud üheksandikud panid viipekeelsed sõnad kunstitunnis paberile. Tööde autorid on Katrin Teng, Miina-Ly Tarkin ja Anabel Lanna.

Artikkel / ÕppetööLuulenurk: Muutus
Anette Kuusk 9.a, 9. september 2022

Inimene on osake loodusest. Anette Kuusk 9.a klassist jagab meiega kirjanduse tunnis sõnastatud ja illustreeritud mõtet.

Stevelin Tamm, 9. september 2022

Esimesel koolipäeval näitas õpetaja pilti oma koolitee algusest. Õpilased pakkusid, kes võiks pildil olla. Õpilane a: „Kes see veel on?“ Õpilane b: „See oled ju sina, su laps on täpselt sama näoga.“ Ja õigus tal oli. Tõesti oli pildil tegemist õpetajaga, kes 25 aastat tagasi oma kooliteed alustas. Värin hinges ja elevust rohkem kui küll. Nagu 1.a klass, mäletan ka mina selgelt, kuidas endale aabitsa sain ja kohe suure ja tähtsa koolilapsena tundusin. Ja seda, kui me klassiõega esimesse pinki istusime ja selle üle ütlemata õnnelikud olime (vaata pilti).

Eve Tuisk, 8. september 2022

Enne kui Triin sel õppeaastal meie koolis tööd alustas, oli ta pidanud koolijuhi töökutsele kaks korda ära ütlema – elas ja töötas ta siis ju veel mandril. Nüüd aga rakendab ta mandril saadud põhimõtteid õpilaskesksest õpetamisest ja toetavast õpikeskkonnast Nooruse koolis. Ja tunneb seejuures veel suuremat austust ja lugupidamist oma endiste õpetajate vastu, sest näeb, kui suurt pühendumust ja tööd õpetajaamet nõuab.

Raina Tiidovee, 8. september 2022

Ka sel aastal on tublid 1. kooliastme lugejad oodatud Tähekese viktoriinile. 1. voor toimub oktoobri alguses ja küsimused on septembrikuu Tähekese kohta. Kohtumiseni viktoriinil!

Ene Pidmann, 7. september 2022

Tule joonistama ja maalima! Maalida saab peale paberi ka klaasile ja riidele. Teeme tarbekunsti!

Lehekülg: eelmine /366 järgmine

Kuulutused

Galerii