üles
Kolmapäev, 2. oktoober 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

3. oktoober

4. oktoober

5. oktoober

6. oktoober

7. oktoober

8. oktoober

Töötajate sünnipäevad

2. oktoober

9. oktoober

Artikkel / KlassiloodSuveseik: 5.c, 2.c ja 2.a klass
Gert Lutter, 30. september 2022

Suvi on möödunud kui linnutiivul ning seda jäävad meile meenutama mälestusekillukesed. Koolileht Nooruse Meridiaan korjab kokku kõigi klasside killukesed, et sellest saaks ühine suur mälestus.

Neljandas suveseigas hüppame näiteks langevarjuga! Järgmine lugu õige pea.

Uudis / KultuurMagus tükike Ukrainat
Galerii!
Ukraina lapsed esinemas / Gert LutterKolleegidele pakuti endavalmistatud head ja paremat / Gert LutterKoosviibimine auditooriumis / Gert Lutter
Gert Lutter, 30. september 2022

26.–30. septembrini Nooruse koolis toimuva Ukraina nädala raames kutsusid meie Ukraina õpetajad teised kolleegid koosviibimisele auditooriumisse.

Lühikesel koosistumisel tutvustati veidi Ukraina kultuuri, esinesid ukraina laululapsed ja ka õpetajad ise ning koolitöötajatele pakuti endi valmistatud küpsetisi.

Muide – tutvustused ja intervjuud meie ukraina õpetajate Nataliia, Tetiana ja Irynaga leiad samuti koolilehest!

Artikkel / KlassiloodSuveseik: 8.c, 5.a ja 1.b klass
Gert Lutter, 29. september 2022

Suvi on möödunud kui linnutiivul ning seda jäävad meile meenutama mälestusekillukesed. Koolileht Nooruse Meridiaan korjab kokku kõigi klasside killukesed, et sellest saaks ühine suur mälestus.

Järjekorras kolmandasse suveseika jõudsid oma fotodega 8.c, 5.a ja 1.b klass. Peagi kohtume jälle!

Tiina Kaup, 29. september 2022

Fred Jüssi „Olemise mõnu“ on minu üks öökapiraamatutest. Avad selle kust tahes, hetkega leiad end kaasa mõtlemas ja argipäevast kuhjunud infomullis segadus settib ...

Reet Lasn, 28. september 2022

„Tere! Mina olen Liisi, hakkan õpetama ühte sinu klassi poissi.“ Sellise hästi positiivse ja rõõmsameelse tervituse sain Liisilt. Istusime ja hakkasime kohe tööjuttu ajama. Kõigest muust ei jõudnudki rääkida. Nüüd on tore Liisist rohkem teada saada.

Merle Tustit, 28. september 2022

Meie suveprojekt sai alguse juba maikuu keskel, kui kõik 1.b klassi lapsed panid mulda kaks mõnusalt pontsakat seemet. Igale seemnele sai kõrva sosistatud: „Sinust kasvab kõrvits!“ Suvevaheajale läinud lapsed jäid kõik põnevusega ootama, kelle kõrvits kasvab kõige suuremaks.

Artikkel / KlassiloodSuveseik: 2.b, 9.b ja 7.a klass
Gert Lutter, 27. september 2022

Suvi on möödunud kui linnutiivul ning seda jäävad meile meenutama mälestusekillukesed. Koolileht Nooruse Meridiaan korjab kokku kõigi klasside killukesed, et sellest saaks ühine suur mälestus.

Järgmised kolm kiiret suvemeenutajat olid 2.b, 9.b ja 7.a klass. Ootame endiselt kõigi suveseikasid!

Reportaaż / KultuurTorekad toretsesid suvekoolis
Kristin Lauri, 27. september 2022

Täpselt enne kooli algust toimus Tuksi tervise- ja spordikeskuses TORE suvekool „Anna endast parim – rahurammuga“. Kokku osales 142 noort, kes jaotati vanuse järgi pesadesse. Kolme päeva jooksul said pesad – õhk, vesi, maa, tuli, puu, metall, kuu ja päike – palju häid emotsioone töötubadest, mängudest, harjutustest, pidudest ja lihtsalt koos olemisest.

Kristin Lauri, 26. september 2022

Tähelepanu, aktiivsed noored!

Alanud on uus õppeaasta, sellega seoses ootavad meid ees ka Nooruse kooli õpilasesinduse valimised. Õpilasesindusse ootame 6.–9. klassi õpilasi. Kandideerima on oodatud kõik! Kandideerimiseks on aega kuni 30. septembrini 2022.

Vocaliisa käis laululaagris / Helle RandVocaliisa käis laululaagris / Helle Rand
Helle Rand, 26. september 2022

Möödunud reedel ja laupäeval võttis tütarlastekoor Vocaliisa ette sõidu Aste klubi poole, kus neid juba ootasid Hariduse kooli tütarlastekoori Kressendo lauljad. Oli algamas ühine laululaager, kus saadi esimene maik suhu XIII koolinoorte laulupeo repertuaarist.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Sügis / Kristel SaldaKunst sõnas / Andra-Elizabeth VõerasKoolitee / Noora Nook
Ene Pidmann, 23. september 2022

Sõna kui kunstiteos. Autoriteks on Kristel Salda tööga „Sügis“, Andra-Elizabeth Võeras tööga „Kunst sõnas“ ja Noora Nook, kelle töö kannab pealkirja „Koolitee“.

Artikkel / KlassiloodSuveseik: 3.a, 4.c ja 3.c klass
Gert Lutter, 23. september 2022

Suvi on möödunud kui linnutiivul ning seda jäävad meile meenutama mälestusekillukesed. Koolileht Nooruse Meridiaan korjab kokku kõigi klasside killukesed, et sellest saaks ühine suur mälestus.

Kõige kiiremad suvemeenutajad olid 3.a, 4.c ja 3.c klass. Aitäh kiiretele!

Artikkel / Klassilood2.b klassi suvepeegeldused
Merle Tustit, 23. september 2022

Säraval pilgul ja naerusuiselt pilgutab suvi sügisele silma.

Veel üks rõõmus meenutus päikselisele suvele.

Veel üks suvepeegeldus.

Ja sügis saab tulekuks loa.

Oma suve peegeldasid 2.b klassi õpilased ja hüüavad üheskoos just täna alanud sügisele: „Tere, sügis!“

Virge Lember, 22. september 2022

Mis see lugemislaev veel? Mida tähendab lastimine? Neli aastat tagasi heiskas lugemislaev oma purje ja asus teele meie kooli talveaias.

Jaana Puksa, Gert Lutter, 22. september 2022

Eelmisel õppeaastal toimetasid kõik meediaringi õpilased ühe suurema projektiga. Saamuel Vahter ja Taavet Tenno valisid selleks oma isiklikest loodusfotodest näituse koostamise. Suveks tühjaks jäävasse koolimajja polnud mõtet näitust üles panna ning seetõttu oli uue õppeaasta teise ringitunni ühiseks tegevuseks näituse ülesseadmine.

Näitusega saab tutvuda aulaesises koridoris ja vaatajate ees on mõlemalt fotograafilt 14 erinevaid linnuliike kujutavat pilti.

Tule nautima noorte fotokunstnike teravat silma ja ilumeelt!

Kristi Sillart, hoolekogu esimees, 21. september 2022

Iga-aastasel traditsioonilisel Saaremaa Toidufestivali õunakohvikute päeval osales sel aastal esimest korda ka meie kool: kooli hoovis oli lastevanemate ja hoolekogu eestvedamisel avatud kohvik Noorus.

Külastajaid jätkus, panustajaid töötajate, lastevanemate ja õpilaste näol oli palju ning teenitud tulu – 1194 eurot – kulutatakse kooli õueala korrastamiseks.

Hoolekogu nimel tänas asjaosalisi Kristi Sillart. (toim)

Epp Kristel Tuisk, 7.b klass, 21. september 2022

Maskeerimine, esmaabi, kokkamine, orienteerumine ja meisterdamine ... Just sellised tegevused olid meie juhendajad Merike ja Anneli Nooruse kooli kodutütarde nädalavahetuse laagriks välja mõelnud. Laager toimus Kaitseliidu Saaremaa maleva staabis ja kestis kaks päeva – 17. ja 18. septembril.

Triin Kald, 20. september 2022

Millest on tehtud väikesed tüdrukud? Suhkrust ja jahust ja maasikavahust.

Nooruse kooliga liitus sel sügisel mitme aine õpetaja Eliise Belinets – inglise filoloogist suhkrukunstnik.

Lehekülg: eelmine /366 järgmine

Kuulutused

Galerii