üles
Esmaspäev, 30. september 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

30. september

1. oktoober

3. oktoober

4. oktoober

5. oktoober

6. oktoober

7. oktoober

Töötajate sünnipäevad

2. oktoober

Rubriik: Uudis
Ülle Kuusk-Kupits, lapsevanem, 21. jaanuar 2020

Laupäeval, 18. jaanuaril toimus Tallinnas Veskimetsa Ratsakeskuses 2020. aasta üks esimesi ratsaspordivõistlusi takistussõidus. Saaremaa Ratsaspordiklubi esindasid Veskimetsa Uue Aasta Võistlusel meie kooli 10.a klassi õpilane Marie Adele Abel ja 11.a klassi õpilane Eeva Helga Kupits.

Olle Arak, 20. jaanuar 2020

Novembri keskel osalesid neli Kuressaare Gümnaasiumi õpilast ning kaks koolipoolset saatjat rahvusvahelise Erasmus+ projekti „Eco-Friendly Robotics for a Future Green World“ raames Portugalis Benetitas toimunud kohtumisel, mis kandis alapealkirja „Blue Ocean“ (sinine ookean).

Laivi Jürisson, 20. jaanuar 2020

18.–19. jaanuaril toimusid Lasnamäe kergejõustikuhallis Eesti meistrivõistlused kergejõustikus, kus selgusid parimad U20, U18, U16 ja U14 vanuseklassi mitmevõistlejad.

Hõbemedalile tulid U20 vanuses naiste arvestuses Marilis Remmel ja U14 vanuses noormeeste arvestuses Andre Jürisson.

Maike Kadaja, 12.a klass, 17. jaanuar 2020

Kolmapäeval, 15. jaanuaril toimusid taas iga-aastased Saaremaa koolinoorte võrkpalli meistrivõistlused 10.–12. klasside arvestuses. Sel korral asusid eakaaslastega mõõtu võtma lausa kaks meie kooli esindusvõistkonda.

Maidu Varik, 15. jaanuar 2020

Eesti Mereakadeemia Meremajanduse keskuse katsebasseinis lõppesid väikelaevaehituse kompetentsikeskuse juhataja Tarmo Sahki juhendamisel 12. klassi merenduse õppijate selle hooaja praktilised õppused. Mereakadeemia loengutes ja praktikumides saadi teadmisi laevaehitusest ja kalandusest, õpiti modelleerima 3D tarkvaraga, ehitati ja katsetati robotpaate.

Suur tänu TalTechi Meremajanduse Kuressaare keskuse perele ja meie õppeteöö koordineerijale Maris Pintsile.

Maidu Varik, 15. jaanuar 2020

Eesti Vegan Selts tunnustas meie kooli 12.b klassi õpilast Eva Mihkelsoni aasta tegija tiitliga – algatuse eest koolis vegantoidu saamiseks.

Eesti Vegan Selts märkis, et Eva algatus on tunnustust väärt ning inspireerib ehk teistegi koolide veganitest õpilasi sama tegema.

P.S. Eva lemmiktoiduks on (vegan)lasanje!

Merike Kivilo, 13. jaanuar 2020

Eelmise nädala reedel toimus esimene videokonverents Kuressaare Gümnaasiumi ja Shanghai Tongji keskkooli vahel. Visiidil Hiinasse külastas direktor Toomas Takkis seda kooli ja tema esitlus meie kooli kohta äratas sealse kooli direktrissis proua Yao Yuqingis huvi meie kooli vastu. Nii juhtuski, et aasta lõpus sõlmiti koostööleping-memorandum ning esimene virtuaalne kohtumine koolide õpilaste, õpetajate ja koolijuhtide vahel sai teoks.

Gert Lutter, 9. jaanuar 2020

8. jaanuaril toimus Thule Kojas Saare maakonna noortevaldkonna tunnustusüritus, mida korraldas Saaremaa vallavalitsus koostöös MTÜga Saaremaa Noorsootöö. Juba 10. korda toimunud pidulikul sündmusel märgiti teiste seas nominentidena ära ka Kuressaare Gümnaasiumi töötajad Inge Jalakas ja Kristin Lauri.

Eve Tuisk, 7. jaanuar 2020

Jõulukuu on heategude kuu. Sel ajal mõtlevad inimesed rohkem oma lähedastele, rohkem abivajajatele. Seda tegi ka Kristin. Aga ta jõudis mõtlemisest kaugemale, päris tegudeni. Aasta viimasel koolinädalal kutsus ta meie kooli õpetajaid üles panustama heategevusturgu Saaremaa vähiühingu heaks. Ja nagu sellest veel vähe oleks – ta veetis kibekiirel ajal mitmeid öid meisterdades, et võimalikult palju erinevaid tooteid laadale jõuaks. Heategevusturg kogus Saaremaa vähiühingule 471 eurot.

Lisaks oli Kristin üks Toidupanga toidukogumispäevade eestvedajatest Kuressaares, kaasates sellesse 29 meie kooli õpilast – see tähendab, et enam kui pooled kampaania vabatahtlikud olid KG õpilased.

Tiina Käen, 6. jaanuar 2020

Eelmise aasta lõpus, 19. detsembril toimus 28. võimlemisvõistlus, kui eelmise aasta võimlemisgala siiski ka toimunud võimlemisürituste hulka lugeda. Sel aastal oli võistluse teema „Valikuvabadus“. See andis suure võimaluse sooritada erinevates stiilides kavasid, milles puuduvad kohustuslikud elemendid. Aga selgus, et meie kooli võimlemise firmamärk õpilaste silmis on ikkagi akrobaatika, paariselemendid ja püramiidid, mis sel aastal ei tohtinud ületada „kolme korrust“. Kes oskasid pakutud võimalusi kasutada, said esitada särtsakaid, hea lavastusega ja sisutihedaid etteasteid.

Gert Lutter, 27. detsember 2019

27. detsembri õhtul toimus restoranis Mo pidulik tunnustusüritus, kus Saaremaa Spordiliit võttis kokku maakonna möödunud spordiaasta.

Neidude arvestuses pälvis aasta noorsportlase tiitli kergejõustiklane Marilis Remmel. Kõigis kolmes hindamiskategoorias (spordiklubid ja -komisjonid ning rahvahääletus) maksimumpunktid pälvinud Marilis õpib 12.c klassis.

Tunnustust väärib ka samas kategoorias äramärkimist leidnud jalgpallur Kristina Teern 8.a klassist.

Gert Lutter, 24. detsember 2019

Kuressaare Gümnaasiumi jõulunädala viimasel päeval toimunud heategevusturg kogus Saaremaa vähiühingule 471 eurot – märkimisväärne toetus pisikese eelarvega mittetulundusühingule. Müügil olnud toodetesse panustasid kooli töötajad ja õpetajad ning müüa aitasid neid meie õpilased.

Uudis / ÕppetööAlgas Megaaju 23. hooaeg!
Maidu Varik, 19. detsember 2019

Megaaju 2020 jõuluteemalises avavoorus panid oma teadmised proovile 42 võistkonda 5.–12. klassidest koos õpetajate võistkondadega.

Virge Lember, 18. detsember 2019

Erasmus+ projekti „Our Heritage Unites Us“ esimene kohtumine tõi detsembri teisel nädalal meie kooli Türgi, Portugali ja Itaalia koolide õpetajad ja õpilased. Projekt, mille eesmärgiks on tutvuda projektis osalevate riikide rahvusliku pärandkultuuriga ja UNESCO pärandiga, on suunatud II kooliastme õpilastele.

Gert Lutter, 16. detsember 2019

Jaanuari lõpus juba kaheksandat korda Kuressaare Gümnaasiumis toimuva Eesti noorte lauljate konkursi demovooru registreeris end rekordiliselt palju – 235 solisti! Täna selgusid lõppvõistlusele pääsenud solistide nimed ja esinemisjärjekord.

Kristin Lauri, 16. detsember 2019

13. ja 14. detsembril toimunud Toidupanga üle-eestilistel jõulukuu toidukogumispäevadel annetati kokku 1 980,51 kg toitu. Viies Kuressaare kaupluses oli kahe päeva jooksul koos teiste vabatahtlikega ametis 29 Kuressaare Gümnaasiumi õpilast.

Gert Lutter, 13. detsember 2019

15. juubelit tähistav Inspira lõpetas aasta suurejoonelise galakontserdiga. Tunnetest tulvil õhtu jooksul saime nautida veerandsada erinevat numbrit huvikooli inspireerivatelt solistidelt, rokkivatelt ansamblitelt, põrutavatelt tantsutruppidelt ja nakatavatelt rahvatantsurühmadelt.

Heida sinagi, hea vaataja, pilk meie säravate õpilaste etteastetele! Aitäh teile ja kõigile juhendajatele selle meeldejääva õhtu eest!

Kohtume juba jaanuarikuus eelkooliealiste kontserdil!

Toimetus, 12. detsember 2019

16.–20. detsembril toimuva jõulunädala programm on tihe ja huvitavat jätkub kõigile! Seega – jõulukampsunid selga, võimlema ja peale seda head tegema!

Lehekülg: eelmine /79 järgmine

Kuulutused

Galerii