üles
Neljapäev, 4. juuli 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

4. juuli

5. juuli

6. juuli

7. juuli

8. juuli

9. juuli

10. juuli

11. juuli

Töötajate sünnipäevad

5. juuli

7. juuli

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Rubriik: Arvamus
Arvamus / KultuurNädala kunstitöö
Ene Pidmann, 16. veebruar 2018

Joosep Rand, 9.b klass. Kalligramm – mäng tähtedega. "Mu isamaa, mu õnn ja rõõm ..."

Victoria Rosing, 9.a klass, 16. veebruar 2018

Victoria Rosing: "Me täname Eesti rahvast, teid, kes te lasite meil sündida vabasse riiki. Me oleme tänulikud, et võitlesite Eesti nimel mitmetes sõdades ja mitmete võõrvõimude vastu, et saaksime sündida sinimustvalge lipuga riiki. Me oleme tänulikud, et saame öelda: oleme eestlased."

Laura Nook, 10.c klass, 15. veebruar 2018

Laura Nook: "Mul on uhke olla eestlane! Mul on uhke olla osa millestki nii väiksest, kuid samas nii suurest. Meid, eestlasi, peetakse tihti külmadeks, kinnisteks ja reserveeritud inimesteks, kuid tegelikult oleme me väga ühtehoidev rahvas."

Marta Rõõm, 12.b klass, 14. veebruar 2018

Marta Rõõm: "Sellel tähtpäeval soovin ma õnne Eestile ehk kõigile meile, sest meie olemegi Eesti. Ma unistan, et me saaksime olla õnnelikud ja tunda uhkust selle üle, et meil on võrdsed võimalused kasvada ise ja kasvatada oma lapsi ausateks ja hoolivateks kodanikeks."

Sandra Kuusk, 9.c klass, 13. veebruar 2018

Sandra Kuusk: "Mõnus on elada teades, et võid vabalt uksest välja minna, kooli või tööle jalutada, hingata sisse värsket õhku, avaldada oma arvamust, tantsida, maalida, joosta, karjuda, kasvõi roomata. Siin me seda kõike teha saamegi."

Arvamus / KultuurPimekohting raamatuga
Urve Aedma, 13. veebruar 2018

Kohtumine tundmatuga tekitab uudishimu ja nõuab julgust. 6.b klass tegi läbi pimekohtingu raamatutega. Pimekohting pole kunagi riskivaba, aga riskida tasub kindlasti. Äkki saab raamatust, millest oleks riiulis pilgu üle libistanud, hea sõber või peituvad tema kaante vahel lummavad lood. Võid ka pettuda, kui valitud raamat ei vasta just sinu maitsele.

Arvamus / ÕppetööEV100: Eesti on kodu
Renate Lempu, 11.b klass, 12. veebruar 2018

Renate Lempu: "Eesti tähendab kõigi jaoks midagi erinevat, aga mis iganes keegi sellest mõtleb, see jääb alati ja igavesti siiski meie koduks: meie sinine taevas, meie tumedad mullad ja see valge, mis helgib vapralt iga inimese silmis, kes seda riiki südamest armastab."

Arvamus / KultuurNädala kunstitöö
Ene Pidmann, 9. veebruar 2018

Kertlyn Kiil, 7.c klass. "Eesti 100."

Heleriin Lopp, 12.b klass, 9. veebruar 2018

Heleriin Lopp: "Meie kõik siin ilmas oleme, käime oma rada, otsime jälge, mida mööda edasi minna. Me läheme ära, me tuleme tagasi. Iga inimese südamesse jääb just see, mis ta ise tahab, et sinna jääks."

Uku Timm, 11.c klass, 8. veebruar 2018

Uku Timm: "1980. aastate lõpp saabus meile kui kevadine vihm lillele. Püüdsime kinni esimesed soojust andvad päikesekiired, mida olime oodanud terve igavikupikkuse külma talve, ning hakkasime tõusma mullast ja kiirelt virguma."

Melani Raamat, 12.c klass, 7. veebruar 2018

Melani Raamat: "Hinnakem seda, mis meil on, hoidkem Eesti lippu auga kõrgel ning ärgem põgenegem probleemide ja raskuste eest."

Jaanis Kannik, 10.a klass, 6. veebruar 2018

Jaanis Kannik: "Meie ilmad ei ole kõige soojemad, aga selle kompenseerib eestlaste tugev olemus ja soe süda."

Gert Lutter, 5. veebruar 2018

Vaata Kuressaare Gümnaasiumi ja Inspira õpilaste esinemisi Eesti noorte lauljate konkursil Solistica 2018!

Arvamus / ÕppetööEV100: Saja-aastane Eesti
Merzeede Liis Ork, 9.a klass, 5. veebruar 2018

"Olen uhke, et jagan Eestit nii paljude heade inimestega. Inimestega, kes näevad sõpra naabris või võõras, kes juhtub teel vastu tulema, kes ulatavad abikäe seal, kus seda vaja, kes on heatahtlikud ka siis, kui neil endil elu kõige roosilisem ei ole olnud."

Arvamus / KultuurNädala kunstitöö
Ene Pidmann, 2. veebruar 2018

Maria Aleksandra Käesel, 8.b klass. "Eesti 100".

Arvamus / ÕppetööEV100: Mitu Eestit on?
Karoliina Tammel, 12.a klass, 2. veebruar 2018

Kuigi meid on vähe, oleme rahvuslikes küsimustes alati suuremad, kui arvud kunagi näitavad. Riik on jõudnud punkti, kus Eestis elav muukeelne või -kultuuriline rahvas on integreerunud ühte ossa ühiskonnast. Kas igal eestlasel, hoolimata tema nahatoonist või usust, on oma Eesti?

Madli-Maria Naulainen, 1. veebruar 2018

Veebruar on Eesti sünnikuu. Sada aastat tagasi töötati agaralt selle suunas, et kuulutada välja iseseisev riik. Veebruarikuus avaldame iga päev Meie KGs ühe noore kõne. Eestile mõeldes koostasid kõned kõik meie kooli 9.–12. klassi õpilased. See ei olnud kerge ülesanne, aga teadsime, et meie koolis käivad mõtlevad noored. Oleme tulemuse üle rõõmsad ja uhked. Saime kuulda väga palju mõtteid elust Eestis ja jagada tundeid kodumaast. Homme kuuleb klassi poolt parimaks valitud kõnesid kõnekoosolekul.

Arvamus / KultuurNädala kunstitöö
Ene Pidmann, 26. jaanuar 2018

Sofia Maria Martin, 9.a klass. Eesti noorte lauljate konkurss Solistica 2018 ja Eesti Vabariik 100.

Lehekülg: eelmine /39 järgmine

Kuulutused

Galerii