üles
Neljapäev, 17. oktoober 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

19. oktoober

20. oktoober

21. oktoober

22. oktoober

23. oktoober

24. oktoober

Ave Jõgi, 12. jaanuar 2018

Kui kolleegidega lõunalauas õpetaja Erna Metsa lähenevast juubelist juttu tegin ja kohe siit ja sealt igasugu "vimkaga" lookesi tulema hakkas, sain enda arvamusele kinnitust, et tegu on õpetaja-legendiga, keda mäletatakse ja tsiteeritakse aastaid peale kooli lõpetamist. Seda juubelilookest kirjutama asudes ja tema isiklikku toimikut sirvides mõistsin, et see tegevus nõuaks juba valgeid kindaid!

Eve Tuisk, 12. jaanuar 2018

Muusikaõpetajate kutsel on KG juubeliaastal oodata kooli igas kuus muusikutest vilistlasi. Teisipäeval, 9. jaanuaril esinesid gümnasistidele Teele Viira 29. lennust ja Kusti Lemba 30. lennust. Pärast meeleolukat kohtumist oli Teele meelsasti nõus rääkima oma tegemistest ja kogemustest ka Meie KG-le.

Robin Mäetalu, abiturient ja kitarrist, 12. jaanuar 2018

Istume Kustiga harmooniatoas nagu kaks muusikut muiste. Tema muidugi suurema algustähega. Emakeele vaheruumist kaasa haaratud kohv on mõlemal käes ning arutame õpetaja Marit Tarkini antud küsimuste üle – kas oleks paslik neist lähtuda või vestelda lihtsalt eluliselt muusikast. Mõni hetk valitseb vaikus. Lõpuks voldin paberilehe kokku ning küsin omakasupüüdlikult esimese, mind ennast huvitava küsimuse ühe andekaima Saaremaalt pärit kitarristi käest.

Eve Tuisk, 11. jaanuar 2018

Seoses voolukatkestusega Kuressaares jäid täna KGs tunnid ära. Kui eile ei olnud paar esimest tundi internetti, sai tundide andmisega kenasti hakkama, siis täna ilma elektrita oleks tundide andmine samuti võimalik olnud, kuid paraku ei saa ilma elektrita süüa teha ega tualettruume kasutada. Seetõttu saadeti õpilased ja töötajad kodudesse.

Artikkel / Klassilood3.d kirjutamas uurimistööd
Reet Lasn, 10. jaanuar 2018

Juba aastaid on Kuressaare Gümnaasiumi 3.–6. klasside õpilased olnud väikesed kodu-uurijad.

Käesoleva aasta väikeste kodu-uurijate uurimistöö teema on "Meie pere 100 aastat tagasi". Jõulude ajal said lapsed suhelda oma pere lugu mäletavate sugulastega ning need lood kirja panna. Uurimused on kingitus Eestimaale 100. sünnipäeval.

Raido Kahm, 9. jaanuar 2018

Uue aasta esimesel nädalal koges Kuressaare Gümnaasiumi õpetajate võrkpallivõistkond kibedaid kaotusi ja rõõmurohkeid võite, tasuks 4. koht traditsioonilisel õpetajate võrkpalliturniiril.

Ülle Räim, 8. jaanuar 2018

Eesti Olümpiakomitee kutsus ellu kampaania "EV 100: Kingime sada päeva liikumist Terve Eesti eest". Sellega kutsutakse inimesi liikumisharrastusega tegelema vähemalt sada korda aasta vältel, st kaks korda nädalas. Lisades vähemalt kaks korda nädalas kehalise kasvatuse tunnis kaasalöömist, võib saada oma kontole juba arvestatava koguse treeningtunde ja liikumise samme.

Malle Tiitson, 8. jaanuar 2018

Juba 9. detsembril tegid parimad geograafiatundjad kõikides Eestis maakondades piirkondlikku geograafiaolümpiaadi, aga kokkuvõtted sai teha alles 22. detsembril.

Janek Reinaru, lauatennise treener, 5. jaanuar 2018

Kuressaare Gümnaasiumi huvikooli Inspira lauatennise õpilased osalesid LTK Kalevi poolt korraldatud jõuluturniiril, mis toimus 17. detsembril 2017 Tallinnas. Turniiril osales kokku 222 osavõtjat: põhiturniiril 135, algajaid lapsi 80 ja paarismängus osalejaid 7. Inspira õpilane Krislin Niit saavutas tüdrukute 13aastaste vanuseklassi A grupis III koha ja Kristiin Aksalu saavutas tüdrukute 15aastaste vanuseklassi B grupis II koha. Palju õnne!

Uudis / KonkurssKirjuta Eestile!
Madli-Maria Naulainen, 3. jaanuar 2018

Sa käid 10.–12. klassis ja Sulle läheb korda, mis Eestis toimub ja kuidas meil läheb. Sa tahad kaasa mõelda ja kaasa rääkida, sest Sa tead, et ühiskond on kõigi meie tegude ja mõtete summa. Sa soovid Eesti Vabariigile 100. sünnipäevaks õnne ühe korraliku sünnipäevakõnega. Tundsid ennast ära?

Madli-Maria Naulainen, 3. jaanuar 2018

Õpperuumide kohandamine uuendusliku õpetamise ja õppimise jaoks on muutumas üha olulisemaks teemaks, sest see hõlbustab oluliselt uuenduslike meetodite ja praktikate jõudmist klassiruumi. Just sel põhjusel avaldas European Schoolnet kogumiku, kus erinevad Euroopa riikide koolid jagavad oma kogemust füüsilise õppekeskkonna arendamise vajadusest ja praktikast. Üle-euroopalises uuringus osales ka Kuressaare Gümnaasium.

Madli-Maria Naulainen, 3. jaanuar 2018

Igal aastal kuulutab president välja ajalooalaste uurmistööde võistluse õpilastele. Käesoleval aastal on teemaks “Sada aastat Eesti riiki”. Võistlusele oodatakse töid, mis on pühendatud kõigele, mis selle saja aasta jooksul Eesti riigis toimunud on. Uurimistööde postitamise viimane kuupäev on 31. märts 2018. Konkursi tingimustega on võimalik tutvuda Eesti Ajaloo- ja Ühiskonnaõpetajate Seltsi kodulehel.

Artikkel / VariaLustlikku vaheaega!
Youtube video!Galerii!
Olle Arak, 24. detsember 2017

Siis, kui õpilased ja õpetajad on kodudes jõule tähistamas, võiks arvata, et koolimajas on rahu ja vaikus, aga ...

Arvamus / KultuurNädala kunstitöö
Ene Pidmann, 22. detsember 2017

Keira Tuisk, 3.a klass. Töö pealkirjaga "Särav jõulupuu pimedal ajal".

Uudis / KlassiloodKauneid pühi ja head uut!
10.a klass Arensburgis / erakoguSõbrad üheskoos meisterdamas / Marit TarkinHeategevuspäeval kultuurikeskuses / erakogu
Marit Tarkin, 22. detsember 2017

10.a klassi viimased nädalad on olnud täis erinevaid tegemisi. Kolmapäeval käidi abis Kultuurikeskuses, seejärel Arensburgis õhtusöögil ja nädal lõppes koos meie väikeste sõpradega 1.a klassist ja ühise jõulupeoga. Suur tänu kõigile meeldiva koostöö eest ja pärast kosutavat puhkust kohtume taas meie armsas KGs! Häid jõule! 10.a koos klassijuhataja Maritiga

Eve Tuisk, 22. detsember 2017

Jõulud on imeilus aeg, perega olemise aeg. Kogu seda rõõmu ja helgust on raske sõnadesse panna, ja ehk ei ole vajagi. Seetõttu ütlesid ka Meie KG toimetuse liikmed oma head soovid ära vaid kolme kauni sõnaga. Imelisi unistusi ja nende täitumisi uuel aastal soovivad kainikpäkapikuke Reet Lasn, mürsikreporterpäkapikk Raido Kahm, tühikureporterpäkapikk Merle Rekaya, persoonipäkapikk Ave Jõgi, korrektorpäkapikk Anu Liik, kujunduspäkapikk Gert Lutter ning peatoimetajapäkapikk Eve Tuisk.

Artikkel / VariaTeeme head, päriselt !
Piret Tenno, 21. detsember 2017

Praegu vihmana on sadu,

halli ilma pime päev.

Päike tõustes juba kadus,

kuuga ühendanud käed.

Aga ootan lumist aega,

talvist pööripäevaööd.

Justkui taevas valge laega,

külmalilled vetevööl.

Ja siis loodan endamisi,

naeratavaid silmi häid.

Jõuluime saladusi,

laste soove täituvaid.

Autor : Ando (Internet)

Artikkel / Klassilood10.c kingitusteõhtu
Hedili Nõu, 10.c klass, 21. detsember 2017

18. detsembril veetsime klassiga ühe piduliku jõuluõhtu Kodulinna Lokaalis. Sinna saabudes panime enda toodud kingitused ühtekokku ja asusime laua äärde. Juttu puhudes jõudsid ka viimased tulijad kohale ning üsna pea toodi suured kana- ja seapraed lauda. Kui kõht täis, asusimegi kingituste kallale, kus paki lunastamiseks tuli oma laudkonnaga väike etteaste teha. Oli laule, oli luuletusi.

Lehekülg: eelmine /368 järgmine

Kuulutused

Galerii