üles
Reede, 11. oktoober 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

11. oktoober

12. oktoober

13. oktoober

14. oktoober

15. oktoober

16. oktoober

Töötajate sünnipäevad

11. oktoober

15. oktoober

Arvamus / VariaArhiivinurk XXIV
Ubinamoosi esimene koosseis. Kuulsaim teatritükk Moliere'i "Naeruväärsed eputised". / erakoguUbinamoos Saaremaa Miniteatripäevadel 1995. / erakoguGailiti "Muinasmaa". Kes vallutab peretütar Erna südame? / erakogu
Gert Lutter, 10. oktoober 2018

Selle nädala arhiivinurgas meenutab Marit Tarkin kooliteatri Ubinamoos tegemisi 90ndate lõpus, mis sujuvalt nakatas kogu kooli teatripisikuga, ja nii tugevalt, et 1999. aastal toimus esimene Suur Teatriõhtu, teemaks Boccaccio "Dekameron".

Esimesel fotol on Ubinamoosi esimene koosseis. Kuulsaim teatritükk Moliere'i "Naeruväärsed eputised".

Teisel on Ubinamoosi kollektiiv Miniteatripäevadel, aastaks 1995.

Kolmandaks on hetk Gailiti etendusest "Muinasmaa". Kes vallutab peretütar Erna südame?

Piret Tenno, 10. oktoober 2018

1. ja 2. oktoobril käisid Kuressaare Gümnaasiumi tugikeskuse liikmed ja õppealajuhataja õppereisil Viimsi ja Randvere koolides. Viimsi koolis õpib kokku umbes 1400 õpilast, Randvere kool on aga 6-klassiline kool, kus kokku 384 õpilast.

Annely Oolup, 10. oktoober 2018

Reedel, 19. oktoobril toimuvad Kuressaare Spordikeskuses KG 4.–9. klassi õpilaste sisekergejõustiku meistrivõistlused.

Kerstin Tang, 12.a klass, 10. oktoober 2018

4. oktoobril külastas Kuressaare Gümnaasiumi Reformierakonna esileedi Kaja Kallas, kes pidas 12. klassidele loengu teemal “Eesti digitaliseerub – mis juhtub töökohtadega?”.

Uudis / SportKrossijooks Kärlal
Krossijooks Kärlal / erakoguKrossijooks Kärlal / erakogu
Jade Marie Laido, 11.a, 9. oktoober 2018

3. oktoobril leidis Kärlal aset maakondlik koolidevaheline krossijooksu võistlus. Võistlus toimus kahes eraldi arvestuses: põhikool ja gümnaasium.

Uudis / KoolitusKogemusi Kaliningradist
Madli-Maria Naulainen, 9. oktoober 2018

Septembris osalesid KG õpetajad Madli-Maria Naulainen ja Nikolai Räbin õppereisil Kaliningradis. Selle käigus kohtuti koolidega ja lasteaedadega ning osaleti Kaliningradi haridusinnovatsioonikonverentsil.

Tiina Käen, 9. oktoober 2018

20. septembril toimus ülevabariigilise tervisenädala raames KG 21. tervisespordipäev. Osavõtu protsendid, puudujad ja osavõtjad on kokku loetud. Nüüd on aeg otsustada, millist klassi premeerida väikese kingitusega.

Kerstin Tang, direktor, 8. oktoober 2018

Tere, austatud direktor, juhtkond ja õpetajad. On 1. september aasta 2007 ning väike Kerstin läheb esimesse klassi. See oli minu jaoks tähtis sündmus – olin seda kaua oodanud. Kui ma koos ema ja isaga koolimaja ette jõudsin, tulid mu juurde kaks 12. klassi neiut, kes tol hetkel nii suured ja täiskasvanulikud tundusid. Nende käekõrval sammusin kooli aulasse, kus sain oma esimese aabitsa ja pähe pandi tekkel, mis siis veel veidike suur oli.

Maidu Varik, 8. oktoober 2018

4. oktoobril esines 12. klassi õpilastele poliitik Kaja Kallas. Oma ettekandes “Eesti digitaliseerub, mis juhtub töökohtadega” rääkis ta võimalikest muutustest tööturul, mida põhjustavad robootika- ja digivaldkonna arengud.

Maidu Varik, 8. oktoober 2018

Münster on Põhja-Rein-Vestfaali piirkonnas asuv linn umbes 300 000 elanikuga, kellest umbes viiendik on tänapäeval üliõpilased. Aastal 2004 pälvis Münster ÜRO keskkonnaprogrammilt tiitli maailma kõige elamisväärsem linn. Münster on ka Saksamaa jalgrattapealinn – statistiliselt on seal iga elaniku kohta umbes kaks jalgratast. Aga seal tegutseb ka kool, kes on meie partneriks Erasmus+ programmis.

Arvamus / KultuurNädala kunstitöö
Ene Pidmann, 5. oktoober 2018

Liisa Sall, 5.b klass. Ilusat õpetajate päeva!

Artikkel / KlassiloodLilled õpetajale
Inga Engso, 5. oktoober 2018

3.a klassi lapsed soovivad kõikidele õpetajatele toredat pidupäeva! Heidi kirjutab oma õpetajast nii...

Galerii!
Raido Kahm, 5. oktoober 2018

Nii nagu üle Eesti ja mitmel pool mujal maailmas, tähistatakse ka Kuressaare Gümnaasiumis 5. oktoobril õpetajate päeva. Sel päeval asuvad KGs õpetaja vastutusrikast rolli täitma abituriendid. Pedagoogid saadetakse aga jalust ära väljasõidule.

Soovime edu ja jaksu kõigile abiturientidele, kel tuleb klassi ette astuda, ning ilusat õpetajate päeva kõigile kooli töötajatele. On ju meie oma direktor Toomas Takkis lausunud kuldsed sõnad: "Koolis on kõik õpetajad."

Merle Rekaya, 4. oktoober 2018

Reedel, 28. septembril oli meie emakeeleõpetajatel võimalus tutvuda Pärnu haridus- ja kultuurieluga – toimus õpetajate koolitusreis.

Merle Rekaya, 4. oktoober 2018

Möödunud nädalal KGsse tulles võis tekkida arusaam, et tegemist pole haridusasutuse, vaid multikultuurse segasumma suvilaga – ühes nurgas kummardavad araablased oma jumalat, teises nurgas propageerivad hipid „rohkem armastust ja vähem sõda”. Selle kõige keskel ajavad politseinikud taga pätte ning kalurid püüavad kala. Tegemist on nädalaga, kus Juhanid teevad Jukudest täisväärsed gümnaasiumi õpilased ja kus õpetajad vangutavad umbes kümme korda päevas pead.

Arvamus / VariaArhiivinurk XXIII
Vaade koolimajale, 1996 ja 2018 / Gert LutterKoolimaja esine, 1996 ja 2018 / Gert Lutter
Gert Lutter, 3. oktoober 2018

Kui pikk aeg on 20 aastat?

Inimese jaoks vast päris pikk, 1996. aastal lõpetas meie kooli 18. lend.

Aga kooli jaoks? Vaadates juuresolevaid fotosid, tundub 20 aastat ka kooli jaoks üsna pikk aeg. Palju on muutunud. Kui suureks on kasvanud puud, kui lage tundub kooli ümbrus praeguse pilguga vaadates ja kuidas on muutunud koolimaja ise.

Esimesed fotod on tehtud aastal 1996 ja teised sel sügisel.

P. S. Auhind esimesele õpilasele, kes tuleb ruumi 218 ja ütleb, kelle sinine auto seisab maja ees!

Kristiine Saart, Margarete Trumm ja Karen Lopp, 11.c klass, 3. oktoober 2018

Reede, 28. septembri õhtupoolikul asus meie klass, 11.c, bussiga teele Kihelkonna poole, et osaleda Loona mõisas köögi õpitoas ning veeta paar päeva looduses.

Merle Rekaya, 3. oktoober 2018

1. oktoobril, Debora Vaarandi 102. sünniaastapäeval kogunesid KG aulasse juba kolmandat korda maakonna tublid etlejad, et lugeda luuletusi. Seekord oli valida lisaks Vaarandile ka Villem Grünthal-Ridala luuletuste vahel. Terava kõrvaga istusid saalis Laimjala loodussõprade seltsist Kaja Sepp ja Anna-Liisa Õispuu ning Erika Salajõe, kes jõudsid üsna üksmeelsele otsusele parimate luulelugejate osas.

Lehekülg: eelmine /367 järgmine

Kuulutused

Galerii