üles
Reede, 29. märts 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

29. märts

30. märts

31. märts

1. aprill

3. aprill

4. aprill

5. aprill

Töötajate sünnipäevad

30. märts

31. märts

Rubriik: Reportaaż
Kätrin Tamira Kanemägi, 9.d klass, 10. jaanuar 2023

Oktoobri lõpus sai meie õpilasesindus moodustatud ja saime tegudele asuda. Oleme koos käinud kaks kuud ning selle ajaga oleme nii mõndagi juba teha jõudnud.

Reportaaż / ÕppetööVentspils pakkus väljakutseid!
Madli-Maria Naulainen, 22. detsember 2022

Detsembri esimeses pooles toimus Ventspils IT Challenge finaalvoor Lätis. Teekond algas juba omaette väljakutsega, pikk 9-tunnine sõit lumetormis oli katsumuseks ennekõike bussijuhile. Ventspilsi võistlusel aga lahendasid erinevaid väljakutseid meie kahe võistkonna õpilased Anna Naulainen, Emma Kubits, Kenneth Viin ja Liisa Naulainen, Emma Tarus ja Theo Paaskivi.

Vabamus / Ede Schank Tamkivi6.b klass käis Vabamus ja Riigikogus / Madli-Maria Naulainen
Abigail Jasmiin Veberson 6.b, 21. detsember 2022

6.b klassil avanes võimalus külastada Tallinnas Vabamu e-Eesti näitust, mis räägib taasiseseisvunud Eesti kiirest digiarengust, ning seejärel Riigikogu, kus meie vastuvõtjaks oli naabersaare rahvasaadik Reili Rand. Kogu reisi õnnestumisse panustas suuresti Ede Schank Tamkivi, suur tänu talle! Aitäh ka Reilile, kes oma kiires töötepmos oli meid valmis vastu võtma.

Triin Kald, 9. detsember 2022

Reedel, 25. novembril käis 8.d klass Kuressaare linnuses näitusel „Elu piimanõus“. Viimastel aastatel on Saaremaa Muuseumi kogud täienenud rea põnevate esemete ja fotodega, mis heidavad valgust metsavendade igapäevaelule.

Ajalootunnis kirjutasid ning mõtisklesid õpilased metsavendlusest ja näitusel nähtu üle.

Kristin Lauri, 9. detsember 2022

21. ja 25. novembril toimus 9. klasside õpilastele transpordiameti poolt korraldatud tasuta koolitus „Iga pidu saab ükskord läbi“. Vaimse tervise nädala raames said kõik üheksandikud oma klassiga koos läbida koolituse.

Youtube video!
Kristin Lauri, 6. detsember 2022

21.–25. novembrini toimus Kuressaare Nooruse Koolis vaimse tervise nädal. Sellel nädalal pöörasime rohkem tähelepanu meie õpilaste vaimsele tervisele. Noored ise toovad vaimse tervisega seonduva, kiusamise ja stressi üheks kõige suuremaks probleemiks koolis ja ühiskonnas üldiselt. Seega on teema kandev ja oluline. Nädala fookuseks olid vaimse tervise vitamiinid. Nendeks on suhtlemine, söök, uni, emotsioonid ja liikumine.

Kristin Lauri, 5. detsember 2022

Filmifestival on juba üle kümne aasta tegutsenud MFF (Minifilmi festival) nime all ja olnud Kuressaare Gümnaasiumi õpilasesinduse korraldada. Tänavu on korralduse üle võtnud MTÜ Saaremaa Noorsootöö ja Kuressaare Nooruse Kool. Seekordne teema oli „Meil ei ole planeet B-d“.

Filme oli võimalik vaadata Thule Kojas kolmapäeval, 30. novembril Tuleviku Kompassi raames ning päeva lõpus toimus messialal ka autasustamine.

Reportaaż / ÕppetööSõrvemaa loodus võlub
6.c uudistab Salme laevade asupaika / Grete PihlSõrvemaa loodus võlub / Madli-Maria NaulainenSõrvemaa loodus võlub / Madli-Maria Naulainen
Madli-Maria Naulainen, 28. november 2022

6. klassid käisid oktoobri lõpul ja novembri alguses nautimas Sõrvemaa looduse võlu. Lisaks põigati ka viikingite radadele ja tutvustati Salme leide. Saadi teada palju uut ja põnevat, rännati, uuriti kivistisi ja palju muud. RMK tasuta õppeprogrammi „Sõrvemaa looduse võlu“ sõite toetas Kultuuriranits.

Kristin Lauri, 22. november 2022

9.–15. oktoobril käisid meie kooli õpilased Erasmus+ projektiga „Inclusive Education and Distance Learning in Digital Era“ Sitsiilias õpirändel. Projektis osalesid Fredi Paiste, Saara Kirs, Melani Saat, Bianca Marie Rannama, Uku Mägi, Renne-Ly Aaren, kaasas olid Nataliia Maievska ja Kristin Lauri. Nädal pakkus palju uusi õpikogemusi, suhtlemist, tutvusi ja teadmisi.

Reportaaż / ÕppetööVõidureis Brüsselisse
Liisa Naulainen, Jakob Kalle, 8.c, 7. november 2022

Kevadel toimus Eestis Rakett69 Rohelennu võistlus, kus kutsuti üles noori esitama ideid jätkusuutliku keskkonna toimimiseks. Tuli pakkuda lahendus mingile keskkonnaprobleemile. Igas piirkonnas valiti üks projekt võidutööks ja nendele võistkondadele toimus nüüd auhinnareis Brüsselisse.

Katreen Sepp, Andra-Elizabeth Võeras, Meribel Saat, Kirke Emili Mägi 6.b klassist, 1. november 2022

18. oktoobril toimus Tallinna Tehnikaülikoolis teadusüritus, kus osalesid 5.–9. klasside õpilased üle Eesti. „Prügiretseptid 2022“ oli praktiliste loovtööde võistlus, mille käigus said õpilased valdkondlike ekspertide juhendamisel järele proovida, kuidas on võimalik jäätmeid (taas)kasutada.

Saga Elisabeth Fiedler, 7.c klass, 17. oktoober 2022

Septembrikuus käisid 7. klassid  õuesõppepäevadel Sõrve sääre tipus. Õppekäiku juhendas tuntud ornitoloog Mati Martinson, kes jagas meile rohkelt teadmisi kohalike lindude, loomade, taimede ja kivimite kohta.

Kristin Lauri, 10. oktoober 2022

Monokromaatiline ehk ühe värvi seade. Valitakse üks värv ja kasutatakse selle värvi erinevaid heleduse-tumeduse astmeid. 6.a käis kunstitunnis koolimajast ja kooli ümbrusest värve otsimas. Otsingud olid grupitööna ja igal grupil oli värv, mida fotole püüda.

Youtube video!
Kristin Lauri, 5. oktoober 2022

26.–30. septembrini toimus Kuressaare Nooruse koolis Ukraina-teemaline nädal. Nädala jooksul tutvustasid meie kooli Ukraina õpilased, õpetajad ja lapsevanemad oma riiki ja kultuuri. Koolimaja värvus kollastesse ja sinistesse toonidesse.

Reportaaż / KultuurTorekad toretsesid suvekoolis
Kristin Lauri, 27. september 2022

Täpselt enne kooli algust toimus Tuksi tervise- ja spordikeskuses TORE suvekool „Anna endast parim – rahurammuga“. Kokku osales 142 noort, kes jaotati vanuse järgi pesadesse. Kolme päeva jooksul said pesad – õhk, vesi, maa, tuli, puu, metall, kuu ja päike – palju häid emotsioone töötubadest, mängudest, harjutustest, pidudest ja lihtsalt koos olemisest.

Kristin Lauri, 6. juuni 2022

Mais külastasid neli Kuressaare Nooruse Kooli õpilast ning kaks koolipoolset saatjat rahvusvahelise Erasmus+ projekti „Eco-Friendly Robotics for a Future Green World“ raames  Kreekat, täpsemalt Korfu saart. Kreekas võõrustas meid põhikool Geniko Lykeio Lefkimmis.  Seekord osalesid 7. klassi õpilased Anna Hamburg, Hanna Elise Aavik, Liisa Naulainen ja Emma Tarus, õpetajatena olid kaasas Olle Arak ja Kristin Lauri.

Kristin Lauri, 22. aprill 2022

18. märtsil oli võimalik 8.d, 9.c ja 8.c klassidel osa saada esmaabi tunnist. Esmaabi tunde viis läbi meie (Kuressaare Gümnaasiumi 37. lennu õpilane) vilistlane Raido Martin, kes praegu töötab nii Tallinna kui ka Kuressaare kiirabis. Esmaabi tunnid viidi läbi Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli õenduse eriala praktika raames. Suurema osa päevast juhtis Raido tunde üksi, kuid kaasas oli veel teinegi tudeng Piret Rüütel. Uurime noortelt endilt, kuidas tunnid möödusid.

Reportaaż / VariaKes märkab kevadet?
Youtube video!
Jaana Puksa, Gert Lutter, 15. aprill 2022

Meediaringi õpilased Saamuel Vahter, Rasmus Sõmmer ja Sander Lõbus käisid kaameraga kooliõuest kevadet otsimas. Ja leidsid ka!

Pikk pühadenädalavahetus on käes – mine sinagi, hea lugeja, loodusesse otsima kevade märke! Ühtlasi saad koguda samme ka kolme kooli sammuvõistluse tarvis!

Lehekülg: eelmine /12 järgmine

Kuulutused

Galerii